livetscirkel.blogg.se

Wzzuuuppp Gänget !? :) Eldar här. Detta är ett nytt projekt från mig pga. av en ny start på livet, efter en lång och kaotisk period som ni kanske kommer ta del av med jämna mellanrum. Jag kommer blogga om allt som livet har : Roliga saker som får er att skratta, barn, familj, tråkigheter, Bosnien / Bosniens Landslag, jobb, driva företag, sport, personligt, saker ur det förflutna, min dotters uppväxt, kärlek, filmer, drömmar, visioner, hur man jobbar mot mål, sälj, marknadsföring och kanske om jag orkar samt har lust, politik. Kontakt: [email protected] - oavsett vad

Instability

Kategori: Allmänt

Till en början vill jag svara på kommentaren i ett inlägg tidigare där jag berättar om mina bokplaner och eftersöker tankar, tips och råd.
"Inte så anonym men inte så farlig heller" - tack för bra respons och feedback, ursäkta det sena svaret!
 
- Det är just bad du beskriver, långt ifrån en färdig bok.. Jag har mer eller mindre allt klart redan i huvudet vad det är jag vill berätta, få fram osv. Men det är själva upplägget som jag inte har klart för mig hur jag ska, borde, eller blir bäst att göra..
Precis som du säger så handlar det just om livserfarenheter och boken ska vara baserad på verklighet.
 
Utveckla gärna om du har möjlighet "ett kapitel med dina tankar och ett kapitel med tredjeperson synvinkel" .. hur ?
 
Tack för din önskan och det kommer jag troligen återuppta..säljet, tipsen, manualen.. Tyvärr kan jag inte lova att det händer inom kort, för mycket annat som händer helt enkelt.
 
Din uppfattning stämmer delvis men delvis helt fel.. Positiv säljtyp prickade du rätt.. Men ordet sliskig, jag hade personligen velat byta ut det mot ärlig.. Jag gillar inte slisk och saker jag inte gillar kan jag varken sälja eller vara själv. Någonstans tror jag man kommer längre på ärlighet med ett leende som talar om att garden är nere.
 
Det sista du du skriver i det stycket rör.. Medmänsklighet och godhet.. Jag vill inte ha mer än drt från andra och jag vill på samma sätt ge tillbaka det. Det är några utav mina ledord och du verkar vara haj på att läsa mellan raderna samt förstå en person utifrån..bara text..
 
 
Känner till författaren utav boken du beskriver, har själv inte läst den men kanske borde göra det, är annars inte så förtjust i att läsa men misstänker väl att man har ett stort försprång om man gör det..Intr minst om man ska ge sig på att skriva en bok.. 
 
Exakt vad boken ska handla om kan vara ett känsligt så jag väljer att behålla det för mig själv än så länge men målgruppen är tydlig, och framför allt är det ett omfattande problem i dagens samhälle där de lidande är de som minst förtjänar det.
 
Har du själv erfarenhet av att skriva böcker?
 
Tack för den genomgående positiva klang i kommentaren och trots att svaret har dröjt hoppas jag få se/läsa mer från dig!
 
 
Instability
 
 
Hur göra, vart gå, vart vända sig, hur må.. känslomässiga flöden, sympaty, oskyldigas öden.. 
Finns det något stopp,  bil utan mil, en båt utan knopp, eller handlar allt om medvetet spel, ett spel utan regler som man skådat så många gånger, en kamp in i det sista men är man då medvedet om att någon kommer mista, förlora sina kära.. 
Att förloraren nödvändigtvis är spelaren behöver ej betyda..Ordspråket är man med i leken får man tåla steken gäller för spelen men vad säger man till förloraren, den riktiga förlorararen.. Den som ej valt att spela tärning eller som ej kan påverka utgången, som står vid sidan av, nedböjt huvud, en tår som torkas av. Den verkliga förloraren är varken player 1 eller 2 hur kan man då må är frågan jag ställer mig så och hur självisk kan man då vara att blunda för och ej inse att motståndaren ej kommer till skada.. Att den som tar mest skada är den lilla stackare som står med nedböjt huvud och har ingen talan.
 

Spoken Words

Kategori: Allmänt

Tänkta klämma in, likt många gånger förr, lite tänkvärda citat och intressanta bilder..
 
 
Ovan ord är något som majoriteten kan relatera till, oavsett om du ha haft förtroende eller har förtrott, oavsett om du älskar eller blivit älskad, men alla kan inte relatera till den sistnämnda känslan..
Att vara realistisk.. 
 
Om man börjar med att reflektera kring första meningen, det går att förstå hur mycket det kan slå ner en, när man har haft förtroende för något eller någon men när förtroendet sviker. 
Andra meningen finns väl inte mycket att diskutera.. Visst är det så, och även här kan man förstå att kärlek kan göra ont, och den smärtan förstår jag inte går att mäta.. Den smärtan är nog starkare än något. Man kan förstå det, däremot anser jag man får vara realistisk, samlad och ..verklig.. Inte låta det påverka annat och andra runtomkring och försöka köpa hur det är samt inse att kärlek måste vara från två sidor.
 
Det absolut intressantaste, är sista delen.. Även om vi alltid tycker om jordnära och realistiska personer, att höra på dom, att lyssna på dom osv.. Men när det kommer till en själv och går ut över en själv tror jag överlag människor ställer sig i försvarsställning och hatar den realistiska. Är du realistisk, så går inte skitsnack hem, är du realistisk så formuleras meningar, frågor och svar på ett smart sätt, ett sätt som tyvärr kan provocera den andra, hetsa eller trigga, att babbla på ännu mer och ännu snabbare, utan att tänka, samt blanda in saker som är totalt orelevanta.
 
 
 
 
 
Vem håller inte med?
Enligt mig det absolut största nöjjet.. Att titta på människor, lyssna på människor och analysera..Att veta, och då menar jag inte ana eller misstänka att någon ljuger, utan jag menar att veta, 100 % -igt att det är en vals som dras, håller på att dras eller ska dras. Det är lika stor spänning som förundran över lögnen för varje gång, och den blir bara större och större inte minst om det är samma person/personer som ska försöka koka ihop något.. Detta känns oftast igen och är ganska genomsynligt, bara man tänker ..just det.. realistiskt.. 
Det absolut bästa som lögner leder till är sedan att se hur de ska slingra sig, och förneka lögnen eller ändra på historian när de ställs mot väggen och konfronteras med bevis..
Detta är också en utav anledningarna till att jag älskar Uppdrag Granskning och framför allt Janne Joseffson som är expert på att konfrontera, och få personen i fråga att vilja försvinna, hoppa ut genom ett fönster eller liknande.

På tal om det, måste uppmana alla att kolla på "En skola för alla", i länken nedan. Fokusera också på Greger von Sivers i reportaget, under den dolda inspelningen och kolla sedan lögnerna när Janne senare konfronterar han, hur han försöker slingra sig men när bevisen läggs fram, så får jag en känsla av att han vill spy.
 
 
Sen har vi ju också dom som sköter "slingrandet" mer proffsigt och som egentligen bara är tråkigt men också genomsynligt där man inte säger så mycket mer än att det har blivit fel och bara kan beklaga, eller att man måste se över vad som hänt.
 
 
 
Vi bakar också in lite humor i det hela..
 
 
 
 
Vi avslutar det hela med ett mycket mycket väl formulerat citat som jag av en skump stötte på på den inte alltför intressanta sidan som kallas facebook där man alltid är lika nyfiken (not) över folks måltider, vad de ska göra här näst, vilken tid det ska handlas och mycket mycket mer..Men emellanåt kommer det upp bra statusuppdateringar som följande mening:
 
" Its a mans job to respect the women, but its the womens job to give him something to respect "
 
Hoppas inte kvinnliga läsare berörs illa, eller tar åt sig, menar inget generellt alls mot kvinnor, menar bara att man inte kan respektera om där inte finns något att respekteras för, oavsett relation, kompis, förhållande eller valfritt.
Givetvis gäller detta tvärtom också, så vi får det mer könsneutralt.
 
 

Project: Write a book + missings

Kategori: Allmänt

Var lite inne på, i det senaste inlägget, och snuddade vid ämnet "skriva en bok" ..
Vill nu gärna få alla tankar som går att få och frågorna jag tänkte ställa längre ner, och är till för att besvaras av både er som kan bättre om utformning, men även er som bara tycker till om er personliga smak.
 
Men vi börjar med något helt annat.. Saknad..
 
Alla har vi någon form av saknad, mot något eller något.. Det kan vara ett land, en plats, en person, eller en sak..
Alla saknader är också olika och tänkte framför allt fokusera på person..
 
Människokänslor.. En tuff nöt att knäcka.. Att förstå sig på.. Man vet inte om man är i verkligheten, eller i en fantasi, en värld som knappt existerar..Att skifta mellan två saker, kan vara väldigt roligt och spännande men även jobbigt och tufft.
 
Lek med tanken att ni x antal dagar lever ett liv med någon/några människor och x antal dagar med andra.. Saknaden av dessa människor är stor på de dagarna ifrån, åt båda hållen.. Man vet inte riktigt hur man ska handskas med det, och inte minst hur man ska kunna behärska och kontrollera saknaden.
 
Hur mycket man än längtar till det ena, eller de ena människorna, så saknar man den andra, och oavsett vilken av dom man är med så går tiden helt galet fort.. Och sedan är man där igen, i ingemansland, där man börjar fundera på om och vilket utav det som är verklighet..
 
Ähh.. filosofi åt sidan. 
 

På tal om författarkostymen..
Några frågor som jag gärna vill ha svar på, som sagt från alla som läser detta, anonymitet kvittar, bara ge mig svar..
 
Om man ska skriva en bok, är det bättre att: 
* Skriva som en berättelse, påhittade karaktärer och något "som baseras" på verklighet men ej är det
* Skriva en berättelse ur ett "dagboksperspektiv" där det är/blir en riktig historia
* Upplägget på de båda? Nutid. dåtid, skiftande..

Proffsen, journalister, författare vad säger ni?
Ni som bara gillar att läsa.. Vad säger ni?
 
Motivera svaren, kom med tips, tankar och ideèr.
 
 
Annars.. Jo tack, allt är bra.. Saknar en liten tjej som nästa vecka fyller 6 år, som växer så man knappt tror det, som gör en varm och som får en att hålla i gång, som vid varje tanke som ägnas åt henne, så ler man - varje gång, men som samtidigt kan vara en liten bråkmakar Lotta som kan driva en till vansinne emellanåt.. Det sistnämnda är sällan men ovilligt måste det erkännas att även det är en saknad, och ibland även när man tänker på det som driver en till vansinne.. så .. så ler man.
 
 
 
 
 
 
Helgen spenderades ombord till sjöss, och en snabbis i Oslo innan det bar av till sjöss igen..En annan liten tjej, med 30-talet fler år i ryggen, eller i alla fall tjugo(någonting) plus somär typ av av det mysigaste slaget,men som också kan driva en till vansinne, på flera olika sätt. Även här sker en typ av saknad efteråt när man.. är tillbaka i verkligheten eller.. är det verkligheten..
 
 
 
 
Töntarna tänkte lite längre, lite smartare.. För att kunna vila så mycket så möjligt så tog vi med oss köket hemifrån, eller aa.. kanske inte köket.. Men "nödvändigheter" i alla fall för att kunna överleva..
 
 
 
 
När man väl är tillbaka i verkligheten, när man hittar detta med sitt första ögonkast på skrivbordet. Kan man låta bli att inte le ?
 
 
Där finns också människor som gärna vill synas i rampljuset, vi får hjälpa sådana.. Min tredje lilla tjej.. som nästan är hela 10 år.. 
Eller a.. det är väl bara att inse att hon också typ är vuxen..
Sis - Du betyder också massor och är glad att vara omkring dig, även om du ibland luktar illa.. Kanske inte alltid visar det men dig tar jag, och vågar jag lixom ta lite.. för givet..
 
 
 
 
Just det.. "stormen" har också hunnit passera..
Jag hade läst tidigare att den skulle komma och passade på att lägga på mig några extra kilon, fall i fall, och det hjälpe.. Jag stod kvar stadigt i blåsten.. Däremot plockade den med sig lite lättare grejer, Esmas "lilla" stuga :)

 
A r r i v e d e r c i
 
 
 
A r r i v e d e r c i