livetscirkel.blogg.se

Wzzuuuppp Gänget !? :) Eldar här. Detta är ett nytt projekt från mig pga. av en ny start på livet, efter en lång och kaotisk period som ni kanske kommer ta del av med jämna mellanrum. Jag kommer blogga om allt som livet har : Roliga saker som får er att skratta, barn, familj, tråkigheter, Bosnien / Bosniens Landslag, jobb, driva företag, sport, personligt, saker ur det förflutna, min dotters uppväxt, kärlek, filmer, drömmar, visioner, hur man jobbar mot mål, sälj, marknadsföring och kanske om jag orkar samt har lust, politik. Kontakt: [email protected] - oavsett vad

Mixen, John Perkins, Kanon och Kalkon

Kategori: Allmänt

Många punkter att beta av och vi börjar med hur det såg ut i samband med Bosniens match mot Grekland. Helt underbara bilder, klipp och atmösfär. Jag gillar stämmningen, atmosfären, optimismen, skratten, skämten, humorn, hejjandet och allt runt omkring som det är när Bosniens landslag spelar.
På grund av att Bosnier är utspridda i stort sett över hela världen så har de "Bosniska Drakarna" ett enormt stöd vart de än spelar.
Själv har jag vart och stöttat dom i Paris, Estland, Belgien *2 , Oslo, Sthlm och planerar att åka på många många fler resor. Åkte även ner till Sarajevo 2006 när det var match mot Serbien. 
Har bara gott att säga om dom resorna i Paris var vi någonstans mellan 15.000-20.000 Bosnier, Belgien 16.000 första och runt 10.000 andra gången. 
Råsunda hade 23.000 åskådare där min bedömning var att det var ca 19.000 Bosnier. Det är helt galet, helt sjukt egentligen, men det landslag betyder väldigt mycket för folk, och oavsett hur det går så har de alltid hyllats. 
Hos varje familj, inom varje person, stor, liten eller gammal, med ursprung från Bosnien så följer detta med konstant genom livet, landslaget och dess spelare. Alla har en landslagströja, alla har halsdukar, flaggor och mössor, bilar smyckas, roliga saker görs. Ingen skäms eller tycker det är tråkigt, oavsett hurpass "bosnisk" man är eller hur mycket man gillar själva sporten. Dagarna innan och efter match är ungefär som röda dagar, det är dagar där allt fokus handlar om landslaget.
Kan någon gång framöver berätta om det olika resorna jag gjort och visa lite bilder och klipp.
Allt detta gör ju givetvis att man som spelare verkligen lämnar hjärtat på planen och gör det som är bra för laget, inte individen. 
 
Och jaa.. Bosniens fans är välrdsmästare i att skapa stämmning.. Ingen slår oss på det.. Brazil, here we come ! 
 
Så här var det i samband med matchen mot Grekland: 
Grymma videoklipp, alla ni borde klippa in samtliga länkar nedan och ta en titt, det är något som borde finnas mer av här i Sverige.
 
 
Så här firas det mitt i centrum i Sarajevo. Så jäkla underbart, mer sånt här tack!
 
Så här såg det ut från de allra trognaste fansen som hade åkt till alla världens hörn för att se Bosnien och stötta dom, oavsett om det är fotboll eller handikapp volleyboll. Cred to BHFanaticos- Bosnian Support Army
 
Ett annat klipp från hjärtat av Bosnien, Sarajevo centrum där nationalsången ekar. 
 
Firandet i Tuzla 
 
 
Så här såg det ut i matchstaden Zenica innan match
 
 
Och mer utav glädjen på gatorna
 
 
 Aa.. vad ska man säga.. Önskar och längtar tills jag själv får uppleva det varje gång. Hemlängtan är stor ibland.
 
Vi skiftar ämne och glider in på veckans kanon och kalkon:
 
Det känns bra att bestämma och vara sin egna chef när det gäller att skriva, så jag skippar kalkon denna vecka och fokuserar på kanon(erna) där vi har 3 stycken på delad första plats
 
1. Bosniens vinst över Grekland som innebär stor chans till direktkvalificering till vårt första mästerskap - Brazil here we come
1. Min dag med min dotter i går
1. Lanseringen av kalastorget.se
 
 
Tänkte nu skriva om ett kärt program och det kommer alldeles strax men jag pausade i skrivandet för att åka ner och käka hos mina föräldrar och syster.
Ringde henne när jag körde och skickade ut en order om att när jag kommer så borde hon ha serverat maten till mig, för övrigt "Buranija" eller som vissa av er säger "Mahune" , tillsammans med cola och en smörgås. Hon skämtade till det och undrade om det var något mer så jag sa en musikönskning, en bra låt av ex. Dino Merlin. (Balkans mest framgångsrika och enskilt största sångaren)
 
Förväntade ju mig givetvis inte någonting men jag kommer in, Dino Merlin är på och på bordet står..
Lamija Lamija, you are the shit.. <3 Hon är för övrigt mitt uppe i bal planeringeb, har vi något mobboffer som skulle vilja joina henne, så hon inte behöver gå själv, för hon kan vara lite utanför ibland, så man tycker synd om henne. Hennes bästa kompisar som gillar henne är Esma, 5 år. Lamija är ibland lite långsam i utvecklingen så dont be hard on her :)
 
 
Nästa tema ska handla om Samhälle och Uppdrag Granskning.
Ett program jag har varit trogen och kommer vara trogen, troligen för alltid. De bästa journalisterna, de intressantase och största sakerna som tar upp och vågar ta upp känsliga frågor, ställa obekväma frågor och inte nöjer sig med lögner och bullshittande till svar.
 
Ett avsnitt som berört mig mycket är inslaget om Kamerunierna om ni kommer ihåg?
http://www.svtplay.se/video/964856/del-2-av-18
Dessa afrikaner hade hört ett rykte om att där finns pengar att tjäna i Sverige genom att plantera skog. Så de lånade ihop ca 20-25 tusen kr. för att betala diverse "omkostnader" (pengar till Skogsnicke) samt flygbiljetter och liknande.
De skulle tjäna 18.500 i månaden och efter ett halvår, när de kommer hem efter 6 månader så skulle de ha med sig tillräckligt mycket pengar för att det ska anses vara värt det. 
Pengarna skulle de investera i sina familjer, affärer, gårdar och hus hemma i Kamerun.
Varje Kamerunier som visas i programet ser ut och låter som en jävligt god och ärlig människa.
 
Det som hände var att Skogsnicke, eller Nicklas Gotthardsson, (ett svin, ett rövhål, en äcklig och vidrig människa) ändrade förutsättningarna så att Kamerunierna skulle jobba på "provision" som skulle innebära runt 0.20 öre per planta. Med detta system innebar det att Kamerunierna inte ens gå plus, även om de så satte 3.000 plantor om dagen.
Sättet de levde på var horribelt, alla dom fick dela på sovrummen och 1 toalett medan Nicklas hade sin egna, Nicklas körde hem kycklignar till dom i svarta sopsäckar och slängde ut på golvet där de kunde göra vad de ville. Deras föda var kyckling, tomater och ris varje dag.
 
När "arbetsperioden" var över fanns där inga pengar från Nicke, som jag för övrigt hoppas någon stör sig så mycket på att den åker och hälsar på Nicke, tar med honom ut till skogen och torterar han, sedan låter han gå hem naken. 
Han är medveten om vad han gjort men ändå så svarar han som en idiot i programet och jag har inte mer ord än att jag tycker han borde skjutas, mer eller mindre. Ta inte allt jag skriver bokstavligt men jag blir riktigt förbannad på sådana kräk.
 
Det hela slutade, gissa hur, jo, Kamerunierna fick till slut, via facken och annat piss som man betalar för pengar, dock bara en bråkdel av det utlovade. Dom ville knappt ta emot det, känslorna var jobbiga och många grät. De kan ju inte återvända hem utan pengar. Folk hemma hotar dom med att det är bäst att dom har pengar med sig, för kommer ni ihåg att de lånat för att komma hit och jobba??!!
Helt galen historia som fler borde se och ställa krav på att någonting görs.
 
Nedan kommer några citat från de som har varit inblandade i programet, alltifrån facken, jättarna SCA och Holmen som äger skogen, politiker mm.
Varför är det ingen som gör något? Varför tar ingen ansvar?! 
Fattar ingen att detta är förutom en möjlighet att visa medmänsklighet även skaffa sig bra PR, genom att säga nu bestämmer vi att vi betalar dessa kamerunier? Det är en god sak som hade fått mycket uppmärksamhet. 
Varöfr ändras inte lagarna? Och det som jag är mest kritisk till är att det ständigt upprepas att kontraktet de skrev på från början inte gäller eller är enligt lag riktigt. 
Sedan NÄR har underskrifter, villkor, och datum på ett papper i Sverige inte varit bindande och hur kan det komma sig att detta inte är det? Det är dessutom skrivet på Migrationsverkets papper med deras logotyp!
Så som jag har fått lära mig och sättet jag jobbar på är att ett muntligt avtal är ett avtal, och giltigt, för att inte prata om ett skriftligt!
 
Tommie Andersson - Avtalssekteterare GS Facket  " Det dokument du här med migrationsverkets logga har ingen rättslig ställning" ??!!! 
"Dom här killarna har blivit grundlurade"  - Nähee, bra Tommie, gör något åt saken!
 
Katarina Novak - VD SLA  -  "Skogsnicke har följt regelsystemen enligt migrationsverkets regler och det har han gjort korrekt" - Skjut dig själv!
"Människorna som har kommit hit från ett annat land har också en möjlgihet att göra en bedömning och har ett val om de vill skriva på ett anställnignsavtal". Om du hade skrivit på ett avtal som ger dig 300.000 kr i månaden i Kamerun, via ett papper från deras myndigheter, hade inte du gjort det?? - Katarina, du är dum i huvudet
"Utifrån mitt perspektiv hr inte jag anledning att tänka/kommentera om dessa människor har skuldsatt sig eller inte" - Gå och skjut dig själv gärna tillsammans med Nicklas! 
"Jag nöjer mig med att de personer som tar hit folk följer regelsystem" - Då har du verkligen inte ens gjort ditt jobb
 
Mats Sandgren - VD SCA (skogsägaren) "Löften givna av någon person dom kan inte vi svara för" - Nej Mats, du har helt rätt, men det är er leverantör, och hans arbetare har jobbat i er skog och ni har betalat HONOM för att få jobbet gjort. Har ni verkligen inget som helst ansvar? - Mats du verkar ändå rätt vettig, och tycker väl inte detta är ok, ta dig i kragen och gör vad du kan istället för att säga att ni inte har ansvar. Rent moraliskt har ni det!
 
Jeanette Tretten - Informationschef Holmen Skog. 
"Vi på holmen måste förhålla oss till de lagar och regler vi har i Sverige i dag" - Nähe det menar du inte? Vad har det med saken att göra?
Jag har inte mycket mer att säga till dig Jeanette förutom att man på dig ser att du inte tycker det är rätt och att du kanske egentligen vill svara annorlunda men du kan ju itne gå emot företaget. Sådana som du tycker jag faktiskt synd om när de utsätts för sådana här frågor då sådana som du egentligen är "goda" och kan inte spela och stå på er samt stänga ute den riktiga faktan. Men våga säga som det är då, våga ta avstånd, våga göra något åt det istället för att säga "jag ska be våra experter titta på det" Bullshit, du har inga experter! Det säger du bara för att komma ifrån intervjun så snabbt du bara kan!
 
Pricken över i:et måste väl ändå vara politikern och ansvarig migrationsminister Tobias Billström:
"Man blir illa berörd av ett sånt här reportage" - Det blir man, men jag tror inte ett skit på att du blir det, du ser bara dina egna intressen och du har inte precis gjort något för att det inte ska vara som det är.
"svenska modellen bygger på avtalsfrihet" - Sure Tobbe, din patetiska politiker, ta hit kamerunier och omvandla deras kontrakt så de sedan kan bo i Sverige i minst ett år, borta från sin familj, på främlingars soffor, och ett pisseliv i ett främmande land. Way to go! Idiot!
Dock måste jag ge dig att du är jävligt skicklig på att hålla masken när Konungen av journalistik Janne Josefsson intervjuar dig. Grymt skicklig, men fortfarande, så är du ett rövhål.
 
Kred till Ullrika som har hjälpt kamerunierna med alltifrån en soffa att sova på till mat och kläder. Fler sådana som dig behövs!!!! 
 
Här hittar ni uppföljnignen om "gästarbetarna" http://www.svtplay.se/video/1079911/del-8-av-18
 
 
 
 
Economic Hitman by John Perkins.
 
Den här bloggen fortsätter med sina konspirations teorier och vi gillar det, att ifrågasätta. Men nu är det inte längre bara teorier, detta avsnitt är bara fakta, berättelse och sanning. Detta är på riktigt och detta har hänt.
 
John Perkins är en före detta så kallad Economic Hitman, som också är namnet på hans bok, "Confessions of an Economic Hitman".
Han har länge haft saker han vill säga och berätta för att få oss att öppna våra ögon och förstå hur det hela fungerar men blivit stoppad, hotat och mutad för att hålla det hemligt. Saker som hålls hemliga på högsta nivå, politik, samt varför vissa saker är som de är.
John är en mycket klok man, och det är inte konstigt att just han handplockades till detta jobb som han haft väldigt länge. John är egentligen i grund och botten en god människa men lockades in i det ( som alla andra hade gjort ) utav som han själv säger makt, pengar och sex.
 
Vi ska strax komma till sak, och ni ska få höra en av hans berättelser, och jag lovar att om ni börjar titta på honom, så kommer ni fastna och kolla klart hela timmen samt leta efter andra intervjuer för att komma närmare sanningen, och den sanningen är att bla. 9/11 var en skickligt planerat händelse av regeringen för att motivera sitt krig som utåt var "mot terrorism" men internt handlade om heelt andra saker.
 
Det John i grova drag berättar är att USA går in i ett land som de har intresse i, och säljer in enorma projekt som ALLTID kostar mer än vad detta landet någonsin har råd med. När landet inte kan betala ger man ett förslag på att lösa det på andra sätt. Detta kan vara allt ifrån att instalera militärbas i landet, eller roffa åt sig av det landets resurser så som olja, skog vatten eller liknande.
 
Detta spel har pågått länge, och som John själv säger så måste folk börja fatta varför folk hatar USA och varför terroristgrupper har USA som mål. Jag försvarar inte terrorism, aldrig, det är det värsta som finns, oavsett om vi snackar Breivik, Sthlmbombaren eller själbmordsbombare på köpcenter i Mellanöstern. Men jag kan verkligen förstå varför människor kan tänka sig ta sitt liv för att göra USA illa.
John Perkins sammanfattar detta på ett bra sätt! Han säger att om USA, som är ungefär 20 % av jordytan, kontrollerar, har eller äger 80 % av jordens resurser och kontrollerar det mesta genom att kliva in i länder och starta krig eller ett "ekonomiskt krig" - där landet står i skuld till USA, så är det klart att människor börjar hata oss, och vi är ett bra folk och hade förstått detta om vi vetat mer om det, då hade vi också kunnat göra något åt saken.
 
Se och lyssna noga till Johns ord i länken nedan och bilda er själva en uppfattning om hur det egentligen är!
http://www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8
 
 
 Feel Free to Comment!
 

A Taste of Life

Kategori: Allmänt

Detta inlägg var ju tänkt att handla om Economic Hitman och konspiration men jag får skjuta på det för jag vill få ner alla mina känslor i ord, för ikväll kände jag mig hel för första gången på riktigt.
 
Vilken dag, vilken underbar dag. Alldeles nyligen kunde jag inte hejda tårarna. Det var jävligt skönt, det var annorlunda till skillnad från tidigare. Tidigare har tårarna varit negativa, jobbiga, kobinerade med jobbiga känslor, ont i hjärtat och kniv i bröstet.
Denna gång så kom dom tillsammans med skratt, glädje och lycka. Nu vet jag på riktigt vad glädjetårar innebär och det är jävligt skönt.
Samtliga tårar har handlat om min dotter där de negativa har funnits dels utav saknad men framför allt av medlidande. Det har gjort ont att låta henne leva och växa upp som hon gjort, att utsätta henne för stress, rädsla och osäkerhet som det blir när man bor i ett kallt hem, där det finns allt annat än ro och glädje.
Till saken hör att jag denna gång, till skillnad från tidigare släppt och skurit bort tankarna på att hon inte kommer ha ett riktigt syskon, (vilket för övrigt är det enda hon önskat sedan 2 års åldern senast), att hon inte kommer växa upp som jag gjorde i ett hus, en familj, och med föräldrarna. 
Tidigare har jag kunnat må så dåligt över det men denna gång alltså helt enkelt "accepterat" det och förstått att det är hennes "prövning" - alla har vi våra olika prövningar, förbestämmda långt tidigare. Hennes är att ha längtan efter en bror, som hon kanske kommer ha en dag, men det är inte riktigt samma sak, dels är hon äldre, dels följer inte den lillebror med till henens andra familj. Förresten, han har redan ett namnt. Och får jag en pojke någon gång så blir det namnet troligen Adis. Min dotter Esma har sedan hon uttalat namnet kallat sina sin favoritdocka för Adis, vilket för många var jättekul med ett pojknamn på en tjejdocka :)
 
Man kan väl sammanfatta det hela med att min dotter inte känner mig, och precis håller på att börja göra. Min dotter vet inte vem jag är, hur jag är eller hur jag funkar.
Hon har hittils fått lära känna en pappa som inte orkat, velat eller haft lust med någonting och en pappa utan livsglädje. Jag har inte velat för att jag har inte kunnat låta henne se att jag inte mår bra, då jag inte kan "spela teater" och har aldrig kunnat. Jag har aldrig kunnat sitta någonstans om jag inte mått bra eller om saker har hänt och fejk le och prata som om allt är frid och fröjd. Man märker direkt på mig att något inte är som det ska. Så det var nog en grund till att jag inte la tiden som krävdes på henne och visa henne mitt riktiga jag.
Självklart så hade man ju inte lust heller, det har vart en väldigt stressig och jobbig tid för samtliga inblandade, utan att någon rikitgt förtjänat det, det har bara blivit så. Det som är allra mest skrämmande är faktorn att utav Esmas 5.5 år, så är det bara 1 som varit "ok" - det första. 
Kombinera allt ovan och ni kanske förstår en pappas smärta gentemot dottern och att hon aldrig på riktigt fått vara ett barn. Jag är ganska känslig, på mig gör det ont. När jag hade det som värst så gjorde jag en rap/hiphop text till henne, på Bosniska som är jävligt tung och varje gång jag läser den, så här 2-3 år efter att jag skrivit den så kan jag börja gråta dom här tunga tårarna som gör ont.
 
Meeen, nog om det. Jag försöker nu börja att återställa hennes barndom och få den glad och lycklig, För att jag ska göra det då måste jag släppa tankarna på att hon inte kommer få uppleva samma sak som jag, och ha det lite småjobbigt i flyttande mellan hem.
Den andra biten är avklarad och jag har tiden nu. För första gången på länge kunde jag åka och hämta Esma mitt på lördagen då all fotboll spelas. Vi var iväg och åt under Stryktipset med syrran Lamija och Esmas BBF som lite småtokigt nog är 4 år äldre, men jag har aldrig sett två barn gå ihop så mycket och spendera så mycket tid ihop. Kan bero på att Esma haft en taskig barndom rent känslomässigt och innanför väggarna medan den här tjejen genomlidit en väldigt svår sjukdom som barn och lidit någonting enormt. Har hört dom berätta diverse grejer för varandra. Frågan är hur lång tid det tar innan slutet på umgänget med tanke på ålderskillnaden och om det händer så vet jag inte hur man hade förklarat det för ett barn ?? 
 
Nu ikväll, efter några veckor utan min dotter, och några veckor där jag endast träffat henne utan diverse anledningar så valde hon att sova över. Dels har jag haft fullt upp med både eget jobb, uppstarten av kalastorget.se, skadat knät, och inte velat pusha henne för mycket för jag har sett att hon haft det väldigt tufft och tänkte att hon får bearbeta det först, annars kan jag bara förvärra det hela. Så jag backade undan och smsade bilder och videoklipp till henne vardagligen, så hon visste att jag inte glömt henne. Ringde även men hennes inställning var rätt jobbig och jag hörde att hon tyckte det var typ jobbigt att prata när hon är med någon, och det är inte direkt ofta hon inte är det. Så valde att lägga ner all tid på att få igång sidan så snart som möjligt, och sedan börja få så mycket fritid som möjligt för att kunna använda tiden mer åt henne, hennes uppväxt, uppfostran och väl spenderad tid med mycket glädje och kärlek med henne.
 
Så ikväll lag jag allting åt sidan, telefonen (som gör henne osäker varje gång jag plockar upp den), datorn (nu fick jobbet, facebook, blogg och allt vad det är komma i andra hand.
Vi började med att kolla på tv, mös jämte varandra i soffan, sjöng och pratade. Med jämna mellanrum när jag varit med henne själv så har jag märkt av att hon börjat bli mer säkrare mer vuxnare, mer avslappnad, vågar mer osv, men detta är bara tills vi är själva och jag lagt ifrån mig allting, mobil mm. 
Folks, det är galet hur mycket tid vi ägnar åt fel saker..istället för att börja leva, prata, umgås, inte bara som i mitt fall med mitt egna barn utan även med varandra, familj, vänner, och då lägga ifrån sig mobilerna.
Hur många foton ser vi inte där folk sitter eller är någonstans där man ska ha trevligt och enbart hänger på telefonerna..
(Hahaha !! BTW: Nije ovo vama curama sto ste 85 minuta "surfale" kad je Bosna igrala, nego mi onako samoi sada izleti)  : = )
 
 
Joo, vi läste bok och hon började bli mer enklare att prata med och började öppna upp sig, våga försöka läsa något ord, började fråga hur mycket 2+3 och liknande var. Jag menar.. Var kom detta från? Jag har inte sett det tidigare. Förutom enstaka gånger lixom men nu fattar jag ju att jag och de flesta "vuxna" inte sett något annat en en blyg osäker tjej som man ska gulla med. Hon är tuffare, roligare och säkrare men pga. omständigheterna väldigt osäker och rädd. Hon och alla andra barn behöver säkerhet, och säkerhet ska de vuxna ha. Om jag inte är säker på att detta är det bästa, hur ska hon då kunna vara det? Om jag inte är säker på att det inte är någon fara med tandläkaren, hur ska jag då förmedla denna trygghet till henne? Om jag ska kommentera och försöka rätta på allt hon säger eller gör hur ska hon du kunna vara sig själv?
 
Jag håller ju på med driva eget utanför jobbet, sedan en kort tid tillbaka och kalastorget känner ni vid det här laget till men en annan gren i själva idèn är att sälja blinkande barnskor. En webshop håller på att byggas under blinkandeskor.se / blinkandebarnskor.se och facebook sidan hittar ni här under tiden: https://www.facebook.com/blinkandebarnskor 
Eftersom jag redan bett om hjälp med spridning av kalastorget och ni ändå är inne i det hela så kan jag väl med glimten i ögat be er gilla blinkande skor också och sprida den till föräldrar runt omkring er. Vilket barn vill inte ha blinkande skor ??!! :))
Så min prinsessa har ju vetat om skoplanerna en längre period och frågar varje gång lika trevligt men pappa när ska vi köpa skorna eller på Bosniska " Babo(ooo) kad ce mo kupit cipele"
Så vi satt och bläddrade mellan modellerna vi har köpt in och väntar på som ska börja säljas om drygt 1 månad. Hon skulle hitta vilka hon skulle ha och allt var helt underbart.
Mitt i allt när vi pratade avslutades det med att hon bara ler blundar och med världens lyckligaste, gladaste röst säger "uhh, dosta babo, sad sam trött, moram spavati" översatt "ohh, nu räcker det pappa, nu är jag trött, jag måste sova" kramade om mig la sig ner och somnade på studs med ett leende.
 
Jag menar, återigen, när började det gå till så? Hmm.. Man måste vara självkritisk. Jag tror faktum är att hon är så som hon är ikväll, men alla vi som skulle sett till att hon är tryggare och säkrare har tyvärr inte lyckats. Nu är det dock ändring på det. 
 
Blandar kvällens bilder med gårdagens fotboll som för övrigt Bosnien visade att man är otroligt skickliga. Har aldrig sett landslaget så stabilt, starkt, giftigt och med mycket hjärta.
Följ med under bilderna till en debattartikel, och känn er fria att ta en diskussion !
 
                                        BABO         <3          ESMA
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sa bosnom tugujem, Bosni se radujem, Bosna je dio zivota mog ...

Kategori: Allmänt

Bosnooo ti si Sampioonn..
 
(Med Bosnien lider jag, med Bosnien glädjs jag, Bosnien är en del av mit liv, - Bosno du är Champion)
 
Då var det nedräkning på riktigt märker man, inte minst på facebook som fylls av bilder från alla tänkbara håll.
Jag har för första gången sedan jag började följa Bosniska landslaget inte hunnit med att känna av den vanliga eufori samt sitta och bita på naglarna ända fram till matchstart.
 
Har fokus på helt andra grejer men nej, jag har inte glömt er. Jag kommer se matchen ikväll i en lokal i Halmstad med alla andra Bosnier och det kommer bli grymt bra.
Ni som är sugna, joina. Andersberg, folk finns på plats från 19.00
 
Lycka till grabbar - Spring, kämpa, gör mål, vinn, om inget annat, lämna hjärtat på planen så har ni bara där vunnit!
 
Ta oss till Brasilien, Uppfyll våra drömmar, ge oss mål, ge oss seger. Låt oss vara stolta och låt facebook svälla över med blå/vit/gula bilder från alla hörn i världen!
 
Här kommer ett urplock av bilderna på fejjan jag kommit över :
 
Asmir Begovic, Sejad Salihovic, Vedad Ibiscevic, Zvjezdan Misimovic, Emir Spahic, Edin Dzeko, Senad Lulic, Haris Medunjanin, Miralem Pjanic i ostali :
 
... Hocemo pobjedu !
 

Premiär !

Kategori: Allmänt

Okey readers, 
 
I`ve got a mission for you, a mission of mercy.
 
Som ni tidigare läst om har jag från början på detta år jobbat med en websida som stod klar här för några timmar sen.
Jag har i stort set jobbat dygnet runt. Dels med mitt ordinarie jobb och hela fritiden har mer eller mindre gått åt mitt lilla projekt och planen med eget företag.
 
Jag har verkligen ansträngt mig, kämpat, jobbat, och lagt ner min själ och hjärta i det. Jag har varit inne i en väldigt tråkig period väldigt länge där jag lagt dokus på helt fel och tråkiga grejer som bara förstör en, så att jobba och lägga ner tiden på detta har bara varit helt underbar. Det är dock nu det börjar på riktigt, och ett stort tack till mina föräldrar, och systrar som hjälpt till med så mycket de bara kan på alla möjliga sätt. 
 
Jag hoppas ni kan känna och dela min glädje samt hjälpa mig lite på spåren. Klicka er in på www.kalastorget.se , tipsa alla ni träffar som har barn om sidan (enkelt namn att lägga på minnet) sprid länken via era bloggar/kanaler/twitter, Tala gärna om när och om ni gör detta för att se om jag kan komma med något tillbaka.
En stor grej hade varit om ni väljer att gilla kalastorgets facebook sida, samt dela och gilla statusarna för att era vänner ska se. ------>  https://www.facebook.com/pages/Kalastorgetse/578660632147702
 
Alla städer som ni finns i är viktiga för sidan, inte minst Göteborg, Stockholm, Malmö, Helsingborg, Uppsala mm mm mm. Gör mig en tjänst och hjälp mig på ut sidan så folk känner igen den och använder sig av den när de ska boka sitt barns födelsedagskalas.

Tjänsten är helt kostnadsfri och besökaren kan i lugn och ro sitta med familjen för att se vad som passar bäst. Är det leklandet, badet, ridningen, fäktningen, bowlingen, museet, spela in en cd skiva mm mm mm.

Ju fler besökare sidan får och ju fler som använder tjänsten desto bättre kommer jag kunna sköta om den och hitta på andra grejer. 
 
Glöm inte att anmäla er familj till utlottningen vi arrangerar i samarbete med Skara Sommarland där vi kommer lotta ut entrebiljetter till badparadiset säsongen 2013, till ett värde av 1.495:-.
För tävlingsregler - Besök: http://kalastorget.se/skara.aspx
 
Vet ni någon som når ut till mycket folk i något media som hade kunnat ta upp detta, skriva en artikel, göra en intervju sätt mig i kontakt med den människan :)
 
Thx so long..

Häng kvar så tar vi itu med konspirationsteorierna i nästa inlägg där det ska handla om
John Perkins - Economic Hitman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Säljskolan part 1

Kategori: Allmänt

                                 
 
 
Har tidigare gått ut med att jag kommer köra säljskolan måndag och torsdag men vi håller det enbart på Torsdag, annars skriver jag något som jag troligtvis inte kan hålla pga. tidsbrist.
 
Första lektionen tänkte jag vi ska gå igenom grunder inom säljyrket. Om ni gillar läsningen, får motivation, tips och peppning, sprid gärna vidare och rekomendera läsningen för era kollegor inom yrket.
 
Ni som är trötta på dagens jobb och funderar på säljyrket, läs och sug åt dig så mycket som möjligt.
 
Vi kan börja med att bena ut personligheten hos en säljare, så kommer ni per automatik veta om det är något för er eller inte.
Personen i fråga måste ha en väldigt hög grad av social kompetens men det stannar inte där. Denna sociala kompetens ska användas i rätt tillfälle, rätt ögonblick, den ska uttalas rätt och på rätt sätt. Man ska kunna ställa om snabbt beroende på person man pratar med, man ska kunna anpassa sig efter situationen, människorna, kunna handskas med alla och samtidigt försöka låta bli att bli ogillad i så hög utsträckning som möjligt.
Att inte prata om att våga, man måste våga ta för sig, man måste vara självsäker, ha pondus, tro på det man gör, tro på sig själv och våga ta för givet. Om man frågar någon någonting och ställer frågan : "ska vi hitta på något ikväll" så lämnar man möjligheter till alla tänkbara svar.. ja , nej, kanske, vet inte, en annan gång, kan inte, absolut mm mm.. Men om man ställer frågan "ska vi se film eller gå på bio ikväll" så blir det helt plötsligt väldigt svårt att svara någonting annat. Om man tillämpar detta i säljet så kan det se ut som så här:
 
Du har gjort din presentation av produkten, kunden har lyssnat, och du säger "ska vi köra på det här" - vilket visserligen är en bra fråga om den utnyttjas rätt följt av en lång tysdnat - och låta kunden ta första ordet efter det. Han kommer vara tyst väldigt länge för han funderar. Börjar ni prata där, då har ni förmodligen sabbat era chanser till sälj. Men frågan lämnar ju fortfarande möjlighet till att svara på många olika sätt. Hade du istället frågat "är du mer intresserad utav (det ena) eller (det andra)" eller "vilket utav alternativen passar bäst för dig" , eller "visst kör vi på detta" ? så hade detta troligen lett till en snabbare order.
 
Små detaljer men som kan vara avgörande för en affär eller inte.
Nu är vi dock inne och snurrar på avslut, men vi skulle prata om personen..
 
Ska man lycks som säljare måste man också våga bjuda på sig själv, våga lägga på ett skratt, våga göra bort sig och skämta om det och skratta åt det med glimten i ögat. Våga vara sig själv. Folk gillar folk som sticker ut lite och är man bara sig själv, glad och trevlig så gillar folk det. Och alla har vi någon gång köpt någonting om vi gillat personen som säljer det. Tänk på det.
 
En annan viktig del är ärlighet. Är du inte ärlig, så syns det ganska snart. Man kan hålla på ett tag men det är väldigt begränsad period. Oftast är ju tyvärr dom bästa säljarna också dom oärligaste, vilket man bara skjuter sig själv i foten med, för man hade kunnat ligga väldigt högt ändå.
Det kanske absolut nödvändigaste är dock vilja, och uthållighet. Inom varje sälj kommer det sämre perioder, det gäller att vara tuff, i huvudet, i psyket och allt annat för annars kan man gå och älta försäljningssiffror, budgetar och ta med sig jobbet överallt. Det är oftast här man ser tydlig skillnad på vilka som blir bra säljare och vilka som stannar där. 
Det är väldigt jobbigt att ligga efter med försäljnignssiffrorna, man känner väldigt stor press.
 
Det får räcka för startinlägget så går vi djupare in på hur man sticker ut ur mängden när man inleder en ny kontakt med en ny kund samt tar med mer om personligheten ifall jag glömde något.
 
 
 
 

Marknadsföring/Reklam - Masterpieces

Kategori: Allmänt

Jag har jobbat inom sälj yrket majoriteten av mitt arbetsliv. Började som ca. 20 åring efter en snabb vända väktaryrket en sommar. 
Började knacka dörr hos folk för att sälja tv abbonemang för Viasat, vi åkte också iväg för att ställa ut på marknader och mässor. Enbart provisions lön men jag visste det bara handlade om en månad eller 2 tills det att jag hittat nytt jobb, något mer seriöst.
Trots enbart provisionslön fock jag ihop en ganska bra månadslön så det var ju ett tecken på att jag kanske hittat rätt.
Efter en kort tid fick jag också jobb på ett säljbolag, som säljer marknadsföring via telefon. Lokaldelens dotterbolag Annonsbokningen. Annonsbokningen tog in externa projekt så som Kataloger, tidningar, magasin, internetsidor, bioreklam och sf.se .. Så vi sålde annonsutrymmen åt dessa projekt.
Här kom jag även i kontakt med www.hrtorget.se och en fantastisk människa. Efter ett par tidsbegränsade uppdrag åt honom stod det mer elelr mindre klart vad som var min grej. Det var den sidan. Försäljningssiffrorna dominerades med stor marginal och då var vi ca 5 säljare. 
 
Det tog dock tid men under kommande år hann jag utbilda mig till trafiklärare och därefter tog jag anställning på www.hrtorget.se . Sitter på världens bästa litet kontor med världens bästa människor runt omkring, med världens bästa stämmning, och världens bästa inredning så som ping pong bord och flipperspel. Det går en del tid åt det :)
 
I och med att jag sålt marknadsföring inom många olika medier och förutsättningar,så jag har ganska bra koll på marknadsföring, hur det funkar, vad det kostar, hur man ska göra, var man ska göra det, och inte minst vad som går hem.
 
Har ni någon gång reflekterat över varför Coca Cola är just.. Coca Cola eller varför alla barn känner igen Mc`donalds, varför man nynnar och småsjunger på företags reklammusik, varför man placerar "spelnyheter" (där någon har vunnit miljoner)  men där det egentligen är en köpt reklamplats. Allt har ett syfte, allt har ett mål, att påverka oss.
 
Ni kanske tänker men faaaan vad dålig reklam men lita på att den har ett syfte, bara din reaktion på att den är kass har gjort att du uppmärksammat den.
Ogenomtänkta, dumma, tråkiga reklamer finns det gott om men jag såg på Coops reklam som rullar nu och skrattade gott åt den, så mycket att jag var tvungen att leta upp den på youtube :) tänkte jag skulle dela med mig med några utav mina favoriter.
 
Vi kör..
 
Coop överraskade mig positivt :) Humor är alltid välkommet inte minst på det här sättet och skådespelaren gör ju ett fantastikst jobb. Verkligen gjord med glimten i ögat och på ett chramigt sätt!
 
-------------- >>>>>   http://www.youtube.com/watch?v=dAfHusXwz48&list=PL89C94EFD78CF8454&index=1
 
Jag har en favorit sedan 4 år tillbaka som jag kom över på något sätt. Vet ej hur och tror inte heller denna har gått någonstans. Bara en rolig grej typ. Ikea - Skillsmässan :
 
-------------- >>>>>   http://www.miloop.com/film_view.aspx?movie=10312
 
 
Mitt i skrivandet tappar jag fokus, det kom annat emellan. Vi fortsätter på det här temat en annan gång.
 
 

Conspiracy part 2

Kategori: Allmänt

                 
 
 
Planen var inte alls att jag skulle skriva om samma ämne såpass snabbt men det trillade in några kommentarer och efter ett tips från " D " , inom samma område föddes det här inlägget, Jag ska skriva en halvtimmas långt youtubevideo, som alla borde se, inte minst nybörjare inom ämnet för att få det hela väldigt kort, strukturerat, och sammanfattat på ett enkelt sätt. 
 
Ni vet.. ni har matats med en version, och allt annat har sakta men succesivt plockats bort, raderats, glömts. Här har ni ett riktigt bra tips på en annan sak, ett annat fokus och en annan infallsvinkel - där precis som tidigare så är det enbart fokus på en sak, den andra har plockats bort. 
Ni känner till den varianten som är starkast, så här långt, lär känna den andra också och bilda er en egen uppfattning om vad som faktiskt är sant och vad som hände på riktigt.
 
Med denna video kan jag lova att oavsett hur lite du vet om ämnet så kommer du fatta för det är förklarat på ett väldigt enkelt, tydligt och klart sätt. 
Det är sanna bilder, och viktiga detaljer som någonstans lyckats plockats bort. Inte konstigt. Kom i håg vem som äger jorden, världen, medier, mig, dig, oss. 
 
 
Några detaljer från klippet:
 
* Filmen innehåller en inledning som är otroligt tänkvärd - se it!
* Explosion, Explosion, Explosion, Explosion... och .. aaa, Huhge Explosion. - Iscensatt?
* "Terroristerna" som skulle vara kapare lever, och fattar inte alls hur de kan vara kopplade till något sådan
* Återigen, vad är grejen med pentagon, där har inget INGET plan varit, någon gång!
* Sprängmedel i samtliga byggnader, bland annat i källarna och välplanerade "rivningsarbeten" ?
* - "BoooooM!" - "Impact of the explosion"
* Förstå hur det har skapats en annan, större, annorlundare bild av det hela. Manipulation.
* Man inser mot slutet vilket mästerverk, vilken plan, och vilket genomförande det är. Otroligt skickligt och absolut omöjligt om det inte är toppmänniskorna och politikerna som är inblandade.
 
Jag tror att nya inom detta ämnet inte riktigt är redo för mitt nästa planerade inlägg om John Perkins.
Ni som vill veta mer om vad jag ska skriva om, hittar till honom själva - youtube.
 
Om ni tycker detta var intressant, häng med på part 3 - "Economic Hitman"
 
Länk till er, som är nyfikna på sanningen och min övertygelse:
http://www.youtube.com/watch?v=7zT81ZwFCmE
 
 
 
 

Hjälp + Tisdagsmixen

Kategori: Allmänt

Vi kommer publicera sajten på fredag som riktar sig mot föräldrar, alltså barnfamiljer.
Behöver all hjälp jag kan få med spridningen på den, inte minst läsarnas, så om ni skulel vilja ge en hjälpande hand åt mitt projekt som jag arbetat med senaste månaderna så uppskattar jag det enormt.
 
Vad kan ni hjälpa till med?
 
1. Gilla facebook sidan, sprida den via er statusuppdatering
2. Berätta och tala om till till folk ni träffar att vara med i utlottningen vi arrangerar för att vinna entrèbiljetter till hela familjen på Skara Sommarland säsongen 2013. (5 biljetter/familj - 4 familjer lottas ut)
3. Pricken över i:et hade varit om ni kontaktar mig ifall ni känner ni har många vänner på facebook som har barn, och jag lägger till er som administratör så ni kan skicka ut inbjudning direkt till dessa personer
4. Allt utöver detta är varmt välkommet!
 
Kort och gott är det en sida som samlar landets olika kalasarrangörer under respektive stad.
När min dotter firade sina kalas, så var det ett lekland, alla hennes kompisar firade i samma lekland och det blev aningen tröttsamt.
Började fundera kring varför ingen gör någonting annat och när jag började googla insåg jag problemet.
 
Arrangörer av barnkalas kan komma upp till 15 sidor bak på google, och jag tror inte där finns en människa som går så långt bak. 
Med denna sidan har helt plötsligt en ny värld öppnat sig för familjerna.
De kan i lugn och ro sitta hemma, välja sin stad och se diverse olika aktiviteter. Välja det som känns mest intressant för barnet, alltifrån bad, lekland, bowling, ridning, musikstudio, museeum mm. 
Allt samlat under ett tak. När man har hittat det bästa alternativet kan man enkelt skicka iväg ett medelande via kontaktformuläret som går direkt till arrangören och på så sätt boka sitt kalas.
 
 
Tacksam för hjälp med spridning till alla olika platser runt om i landet som mina läsare befinner sig på.!
Facebook sidan hittar ni på följande länk: 
 
Ett samarbete med Skara Sommarland:
Glöm inte om ni själva har barn, att på fredag registrera er till utlottningen av entrèbiljetter till Skara Sommarland för hela familjen. 5 biljetter lottas ut per familj - till 4 familjer.
 
 
 
Vidare till lite gott och blandat..
 
 
Bilden behöver nog inte närmare förklaring.
 
 
 
 
 
Nästa bild stämmer väldigt väl in på hur det ser ut. Vi har människor som är pga. avundsjuka snackar skit om någon. Många som hör skitnsacket ifrågasätter inte det utan fortsätter sprida det. 
Lägg ner att prata om varandra, om det inte är goda ord, och kom i håg att den som snackar mycket inte alltid berättar som det är, utan väljer medvetet eller omedvetet att vrida, tänja eller hitta på lite.
 
 
 
 
 
Fick tidigare höra att min blogg kan vara lite "bögig" , det är möjligt, men det jag tycker jag ska ta med, det jag står för, och det jag tror tar jag med. Likaså bilden nedan, hur bögig den än är.
Kärlek och förhållanden är aldrig lätt. Och ett riktigt förhållande ska enligt mig baseras på mycket respekt.
Den man lever med ska vara ens närmsta vän, ens bollplank, ens bästa bästa polare, en tankar. Man ska kunna säga allt till varandra, göra allt med varandra och respektera varandra.
 
 
 
Näst sist trycker vi in lite sport humor som alltid är lika bra. Kom över denna bild på facebook och påminner mig om något annat kul.
En ftobollsspelare som i samband med ett mål i Kroatiska ligan medvetet eller omedvetet? springer upp till bortafansen för att fira och får en rak höger =) ----- > http://www.youtube.com/watch?v=R4QSHh6zpdQ
 
 
 
 
 
 
Vi avslutar med någonting osm inte alla förstår :
 
Överstättning:
 
Starka personer lider under tystnad,
Har sår på hjärtat,
Men ett leende på läpparna!
 
 
 
 

Conspiracy part 1

Kategori: Allmänt

 
Då välkommnar vi ett för mig väldigt intressant ämne som borde få mer uppmärksamt. Tänkte att jag ska köra 5 delar/inlägg om det till att börja med, för att känna av responsen.
 
Kom ihåg obilden ovan, för vi kommer återkomma till den. Skriv gärna en kommentar om era känslor och första tankar när ni ser bilden, vad ni förstår i den, hur ni tänker, vad ni ser.
 
Jag hoppas kunna ha det här temat rullande, och skriva ett inlägg då och då, däremot har sidor, kanaler mm, liknande det jag har i åtanke spårlöst försvunnit vilket bara stärker mina teorier. Då vet ni vad som hänt om detta försvinner.
 
 
Vi inleder med att jag kan börja säga vad jag tror, tycker, står för.
Jag tror (snarare vet), att ex. 9/11 mer eller mindre var icensatt av Amerikanska regeringen för att de hade intresse i Mellanöstern. Ett sådant välplanerat, taktiskt drag ger helt andra förutsättningar för att få folket att stötta krig och invasion utav andra länder.
Varför tror jag detta? Svaret är enkelt: Där finns för mycket som tyder på det!
 
Ett mindre urplock som jag snabbt kommer på om man använder 9/11 som exempel (men där finns många):
 
* Ett pass på en arab hittas men svarta lådan brinner upp
* Kollar man i slowmotion så är det explosioner på hela WTC uppifrån och ner, innan det kollapsar.
* Brandövning veckorna innan attentatet?
* Var tog flygplanet vägen som kraschade i pentagon?
* Hur var det med all sekretess på material från flygplanen och samtalen gjorda där ifrån.
* Vart var alla amerikanska stridsplan som hade gott om tid att reagera
 
Etc Etc.
 
För er som inte hört talas om det tidigare och för er som kände ett sug efter att veta mer, veta sanningen, inte bara blint lita på vad medier och regeringar säger till oss, för er som vågar ifrågasätta och bilda en egen uppfattning, kom i håg detta till framöver. Media styr oss, och Eliten styr media.
 
När ni ser klippen, under tiden ni tittar, öppna era tankar, tänk inte bara utanför boxen utan hitta nya boxar och infallsvinklar och tänk utanför dom. Lita inte blind på vad ni hittils vet, och var kritiska till de samma. Tänk på att det kanske ligger mer, större, skickligare hjärnor bakom allting.
 
Jag fattar att det kan ibland kan vara svårbegripligt och att det går fort, och man förstår inte allting men tappa inte intresse, kolla på hela innan ni avgör vad ni tycker om den, kommer väldigt intressanta detaljer som styrker mina tankar!
 
 
 
 Någonting annat som bekräftar allt ovan är väldigt intressant och om ni fastnade för detta, om ni kanske öppnade sinnet för att det kanske inte är så som man tror så kommer nästa sak definitivt övertyga er.
 
Detta tar vi vid nästa tillfälle men om ni vill börja undersöka själva så kan jag ialla fall ge en ledtråd. John Perkins 
 
Klockan är 01.00 men jag säger - Wake Up ! 
 
 
Vi ska också få med lite humor på det här temat från komiker som har insett hur det ligger till:
Ni som känner att ovan information var för mycket och att ni inte hänger med i klippet, ta en titt på detta, det förklaras ganska bra med humor också.
 
 

Who Am I ?

Kategori: Allmänt

Ligger orörlig i sängen och täntke jag kunde berätta lite om mig, min personlighet, hur jag fungerar osv.
 
Som barn var jag ju väldigt tillbakadragen, blyg och ju mindre kontakt med främmande människor desto bättre.
Hela skoltiden var jag däremot en som alla kunde skämta med, men som också fick "stökig" stämpeln då jag inte var smart nog. Andra gjorde något när fröken inte såg och jag gjorde det när frågen såg. Jag har aldrig heller kunnat försvara mig eller säga ifrån - "men hallå, det var ju han som började eller det var inte bara jag osv osv".
 
Detta resulterade i att jag var boven till mycket även om det inte riktigt var så. Jag lärde mig helt enkelt att leva med det och jag tror även detta förklarar många andra saker i mitt vuxna liv.
På senare år jag dock blivit mer "tuffare", säger till när det inte är något jag håller med om, berättar hur det är osv. Har väl blivit för trött att alltid vara den skyldiga till allt enbart för att jag inte gillar att bråka / tjafsa eller hänga ut någon annan.
 
Allt ovan har nog att göra med att jag är väldigt öppen, glad, och har väl mitt vuxna liv trott mycket på mig själv, haft mycket självfötroende, vetat att jag kan göra vad jag vill, bara jag vill på riktigt. När jag har ett mål, oavsett om det vart att få en Nokia 3310 när man gick på högstadiet, att få ett jobb, att åka någonstans, eller vad som helst, så ser jag till att få det igenom. 
 
Jag är väldigt duktig människorkännare och kommer bra överrens med alla möjliga och omöjliga människor. Dom jag inte gillar håller jag mig borta från men är ändå trevlig och kan snacka och vara på god fot med alla.
Har glimten i ögat och kan anpassa mig efter olika situationer.
 
Nackdelen med att läsa och känna av människor, deras tankar, baktankar etc. är att man ständigt kommer i situationer där man har en magkänsla och denna sviker väldigt sällan. Det kan vara allt ifrån att man vet att någon ljuger för en trots att man itne kan bevisa det och det sätter en i en jobbig situation.
Säger man rakt ut "du ljuger" så kommer jag ju få ett helvete själv från den andra personen.
Man kan inte heller bara köpa svaret om man vet att det faktiskt är en lögn.
 
Andra saker kan vara människor som har baktanke med vad dom säger och hur dom beter sig. Jag brukar känna av detta också och jag gillar inte det alls. Jag får väldig distans till denna person och undviker han/hon så gått det går. Oavsett hur bra vi känner varandra och vad det är vi har gemensamt.
 
Annars är jag väldigt easy goin, jag brukar ha många bollar i luften samtidigt, jag tycker det är kul med människor, barn, jag har en livslust och livsglädje, jag ler för det mesta och jag kan säga det mesta som många andra tyckt är skitjobbigt att säga eller fråga. Ett leende och ödmjukhet är viktigt sen kan man säga det mesta som jag snackar om.
 
Jag är en sådan som vill ge och ta lika mycket. Jag kommer inte höra av mig till någon om denna person inte lägger ribban på samma nivå. 
Beroende på mitt intresse i det hela så kommer jag göra försök, jag kommer tjata, ( jag är jävligt envis ) men känner jag inte samma respons tillbaka så lägger jag också det där, oavsett vem eller vad det gäller.
 
Humor och Ironi är mina ledord för övrigt. Jag gillar inte stelhet, pinsamhet eller att man inte bara är sig själv. Har man humor och Ironi så händer inte ovan nämnda saker.
Jag gillar också att prata om alla möjliga saker helt ärligt och rakt.
 
Har väl glömt massor men fråga på om det är något ni tänker på = )
 
 
Bloggen ska också välkommna konspirationsteorier som vi skriver om i nästa inlägg, så håll utkik, garanterar intressant läsning !
 
 
 
                                 Babo                    <3                        Esma

Nedelja - Söndag

Kategori: Allmänt

Svenska vårdsystemet och allt runt omkring vården ligger väl högt upp bland de bästa länderna.
Jag är dock ganska besviken gällande hur mitt knä har behandlats.
 
För att kortfattat berätta så skadade jag knäet vid 17-18 års ålder i samband med innebandy träning.
Tre klick hörde jag i knät och det var en sån galen smärta som man ibland drömmer mardrömmar om. Efter en månad kände jag att det var ju iga problem att gå eller småjogga och så dum och ung som man kan vara ibland går man till träningen. Det tar inte många minuter innan samma sak händer. Efter besök på akuten, vårdcentraler mm får jag inga vettiga besked eller svar, mer än att man ska vila och sedan träna upp det. På senare år har jag vant mig vid smärtan och fortsatt träna lite smått. När det är på väg att ge vika så har jag lyft bort tyngden och det har gjort ont ett tag men sen biter jag ihop. (Konstant problem genom alla år att knät håller på att ge vika, innan jag tar bort tyngden, jag känner hur det glappar.)
På dagens tränig hann ja inte ta bort tyngden och jag fick uppleva samma smärta som 8-9 år tidigare. 
Satt tidigare på akuten och visste vad som väntade. Minst 5 timmar för att höra "gå hem och villa och är smärtstillande. Det blev ännu värre. Jag kommer tid runt 2 tiden och får vänta till 4 på att någon ganska okunnig skulle undersöka. Därefter gick det 1 timme och jag fick gå på vanlig röntgen där det konstaderades att skeletten såg ok ut. Sen fick jag vänta till kl 8 innan jag fick träffa en kille som var mer kunnig tillsammans med hon som undersökte mig första gången som verkade hålla på att lära upp sig då han förklarade för henne hur man gör.
Det som följer ser ut ungefär så här :
 
Läkare: Det "verkar" inte vara någonting allvarligt.
Jag : Jag köper tyvärr inte det svaret med tanke på mina besvär i så många år och inte minst då jag bara för ett par veckor sen var här pga. knät och gjrode en MagnetRöntgen där jag fick svaret "inga anmärkningsvärda" skador så vad ska jag göra för någonting är det ju som inte är som det ska
Läkaren: Hem och vila, ta gärna xxxxxx - (någonting som jag inte fattade vad han snackade om, men ungefär smärtstillande)
Jag: Men varför kan vi inte ta MagnetRöntgen nu när det är nyskadat så kanske man kan se vad som är paj nu?
Läkaren: Det är inte våra rutiner att vi gör så utan patienten får gå hem och vill.
Jag: Varför?
Läkaren: För vi saknar resurser
Jag: Jaha,..  resurser?
Läkaren: Jaa, så är det i Halmstad.
 
Jag var väldigt förbannad, arg, men besvikelsen var större och jag orkade inte gå djupare in och tjafsa, jag hade ont i knät, behövde duscha och var trött efter ca 7 timmars sittande på en stol. Samt att jag aldrig tidigare fått någon hjälp med det alls. Jag menar vad i helvete betyder orden "verkar, anmärkningsvärda" mm mm. Jag menar , om man sätter ihop detta på ett annorlunda sätt så blir det : "ja, du har problem i sju år, ditt knä viker sig, det är instabilt, du känner smärta men vi tror inte du har något och vill inte riktigt gå in djupare i det". Vem tar ansvaret för att jag kommer ha problem livet ut med knät? 
Nu ska jag fint invänta fakturan från sjukhuset för besöket och klart och tydligt bestrida den för jag har inte fått någon hjälp, tvärtom borde det vara dom som betalar mig för nu fick praktikanten elelr vad hon var, se hur ett riktigt skadat knä ser ut.
 
Se och bedöm själva : 
Nu blir det till att hoppa på kryckor om jag ens kommer upp, för det går inte ens att stödja på benet.
 
     
 
Hur som helst. Helgen har varit bra och min affärside är mer eller mindre färdig. Företaget är startat och jag kommer inom kort presentera vad det är jag ska göra. 
 
Kommer också framöver på söndagar ha ett stycke med "kanon och kalkon" - där jag lyfter fram veckans höjdpunkt och veckans flopp. 
 
Den första kanonen tilldelas en vän som bor 600 km norrut och som jag fått äran att lära känna av en slump, och inte träffat mer än 3-5 ggr à 10-20 minuter. Denna killen är en av de bästa jag lärt känna. Läs mailet nedan jag fick i inkorgen så blir det väldigt mycket enklare att förstå hur, vad och varför han tilldelas kanonen.
 
 
Översättnig på "brate" är "bror" som sägs på ett sätt som kommer från hjärtat.
 
Detta gjorde mig rörd, varm, och nästan tårögd. Detta är en människa av den bästa sorten, hade det bara funnits sådana här människor så hade jorde vart mycket bättre än vad den är. Hatten av för dig Arone, brate ! : )
 Aron är svensk och har utav någon anledning ett stort hjärta och kärlek för mitt hemland Bosnien, som han även besöker ett par gånger per år. Vi lärde väl mer eller mindre känna varandra pga. mitt halsband som han uppmärksammade :
 
 
 
 
Kalkonen - Halmstad Sjukhus - utan närmare motivering.
 
 
 
Nu till två andra intressanta saker.
Under tiden jag satt i väntrummet ser jag 2 olika familjer, 1 barn och 2 föräldrar. 
Att de var familjer var det enda de hade gemensamt. Den ena familje var glada, pratade, skojjade, lekte med varandra och med barnet.
Den andra familjen var visserligen en familj, men kunde lika gärna vart främligar. Inte ett ljud sas, det kändes som om alla 3 tyckte det var lika jobbigt och barnet tyckte man mest synd om. Man såg hennes osäkerhet i ansiktet och man kunde också urskilja att hon tyckte det var jobbig och pinsamt att vara med föräldrarna. Dom verkade inte närvarande och gjorde ingen åtgärd för att få till ett leende ens gång. Bara satt och stirrade ut i tomma intet.
 
Barn ska växa upp med två glada föräldrar som har livslust, som orkar lägga ner tiden som krävs och som vill och kan vara lyckliga med varandra.
 
När jag såg glädjen och säkerheten i det trygga barnet, hur glad hon var och hur hon trivdes med föäldrarna så tänkte jag på 2 saker.
1. Saknade min dotter något enormt och kan inte sätta ord på hur svårt jag har det när jag inser att hon inte kommer få uppleva den lycka och kärlek jag vill hon ska uppleva. Säger inte att hon inte kan vara lycklig så här men det är skillnad på att vara det med sina föräldrar kontra att behövda delas mellan dom.
 
2. Trots att jag nu mår bättre än någonsin, på alla möjliga plan (förutom när tankarna går åt min dotter). , det händer mycket, man är gladare, man har kontakt med olika människor, man är mer självsäker och fri samt styr över sig själv så kände jag ett sug, när jag såg detta paret med sin dotter, att det egentligen, i grund och botten är det liv jag vill leva. Ha en välfungerande, rolig, lycklig familj. Jag började fundera var min andra halva är, för jo, jag är övertygad om att alla har en person som förr eller senare dyker upp i livet ämnad för en. 
 
Detta får man dock ta som det kommer för just nu ser jag inte att jag kommer hitta henne inom kort, har väldigt mycket saker som ska stämma in, eller med andra ord krav, på hur denna tjejs personlighet ska vara, hur hon ska vara som människa mm mm. Skulle hon  dock dyka upp så skulle jag veta det direkt och inte tveka. Då kanske min dotter kan få, om inte ett riktigt syskon, åtminsone ett halvsyskon som jag vet hon kommer älska precis som om det vore ett helsyskon. 
Väl där siktar jag på en pojke, inte för jag skulle ha emot en flicka till, tvärtom, gillar flickor mer än pojkar och skulle aldrig kunnat säga stt jag skulle vilja ha en pojk istället för min tös. Men min tös, vill ha en bror, och givetvis ser jag fram emot en pojke också, som ska spela fotboll från det att han föds :)
 
En annan sak jag hade tid att tänka lite djupare på i och med den lilla väntetid jag hade på akuten, är just syskon, mina syskon.
2 systrar, alla 3 är vi väldigt olika men samtidigt väldigt lika. Vi är födda av en mamma och en pappa och har växt upp tillsammans. På senare år har vi börjat splittras då alla växer upp och tar sina egna steg i livet, och jag tror jag hade kunnat ge vad som helst, för att gå tillbaka i tiden, få uppleva det igen och gjort så vi hade blivit ännu taightare, för oavsett vad, så är syskon och familj dom enda som på riktigt älskar en, vill och kan hjälpa en och som alltid, oavsett vad kommer finnas där.!
 
Här kommer ett urplock av min barndom, mor, far och älskade systrar.
 
 
 
Nu blir det lite sömn, om det går pga av knät. Håll humöret upp  = )
 
 

Inför "Säljskolan" - Startar 18/3

Kategori: Allmänt

Besökarantalet på bloggen stiger sakta men säkert, och det motiverar och sporrar en givetvis. Jag tar det som att jag skriver något vettigt som folk tycker om att läsa.
Våga kommentera mer, fråga mer, önska mer (om vad ni vill läsa), ge mig feedback!
 
Jag har ju jobbat som säljare sedan ca. 5 år tillbaka. Det har handlat om allt i från dörrknackning - sälja tv abbonemang, till att jobba mot företag och sälja marknadsföring via tidningsannonser, internet, sponsorskap och reklam i samband med olika evenemang, bioreklam osv. 
 
Det har ju uppenbarligen gått ganska bra, och jag har lärt mig väldigt mycket genom åren. Detta yrke både rekomenderas och rekomenderas inte. 
 
Positivt : Ej fysiskt jobb, relativt fritt jobb där du jobbar mot mål, och kan känna av vart du ligger samt på vilket sätt du ska jobba. Man får även prata med mycket människor, och skapa kontakter inför framtiden. Man kan bli erbjuden bättre jobb från kunder man har kontakt med om man är duktig. Adrenalinet pumpar när kunden ska ta beslut, och man kan påverka mer än man tror genom att säga rätt saker i rätt tidpunkt, och på rätt sätt.
Det är lite av ett psykologi spel och kan man sin grej, har talets förmåga, och är orädd så borde man kunna ge det ett försök. Är man duktig kan man utvecklas och avancera, utan krav på högskoleutbildningar mm. Man har även möjlighet att påverka sin lön.
 
Negativt: Inte alltid man "lämnar" jobbet på just jobbet. Väldigt lätt hänt att även om man inte tar med sig det hem att det finns i tankarna. Detta kan vara både positivt och negativt. Går det sämre så funderar man hela tiden och oroar sig över att inte nå målen, går det bra så mår man jävligt bra och bara längtar till att få börja sälja igen.
Negativt är också att det kommer perioder där man tröttnar, man orkar inte med att ringa och säga samma saker konstant, men vips kan det säga, efter ett samtal och man njuter av jobbet igen. Det krävs inte mer än ett bra samtal för att återfå självfötroende som är otroligt viktigt. En dålig sak är att där finns för många som ger sig in i detta på enbart provisionslöner, vilket jag ej rekomenderar. Oftast är det företag som har stor personalomsättning utav olika anledningar, och erbjuder jobb till många men enbart de allra allra bästa har en rimlig möjlighet att stanna. Förmodligen varar inte de jobben längre än några månader, om man verkligen inte visar framfötterna. Detta kommer innebära att ni inte kommer må så bra, ni kommer ha enorma krav på er, att sälja väldigt mycket för att få ihop någon sorts minimilön, och detta kan vara jobbigt, rent psykiskt.
 
Där finns många seriösa arbetsgivare som jobbar med försäljning som erbjuder garantilön och provisionsbaserad, leta efter dom. Vill ni ha tips, hojta till. Har ni fått ett erbjudande men är tveksamma, fråga så försöker jag hjälpa till med råd så gott som möjligt.
 
Måndagar och Torsdagar ska jag försöka hålla "säljskolan" med ett inlägg  om en viktig sak eller punkt inom säljyrket, om säljteknink och om egna erfarenheter som jag ska berätta djupare om. Förhoppningsvis kommer det innebära att någon känner suget och ger sig in i det för att prova. Denna person kanske blir inspirerad och blir nästa storsäljare ?
 
 
Jag jobbar just nu med www.hrtorget.se , en sida för hotell och restaurangmänniskor, och jag rekomenderar alla som jobbar eller är intresserade av denna bransch att ta en titt förbi. 
Lajka oss på facebook, --- > https://www.facebook.com/hrtorget?fref=ts och kika in på hemsidan. Du hittar massor med jobb, tips, inspiration och inte minst om du driver en verksamhet i dag, så kan du spara oändligt med tid genom att använda sidan. Den är helt kostnadsfri för besökarna.
 
 
 
 
Utöver detta håller jag på att starta eget och jag kommer inom kort, i samband med lanseringen av affärsidèn tala om hur jag har gjort, vad det är och uppmuntra andra till att tänka i banor om att starta eget. Det är det värt!
 

"Cha Cha Bloggen"

Kategori: Allmänt

Haha! Kände att jag bara var tvungen att dra till den någon gång ganska snart. Plocka fram fjortisverktygen med en glimt i ögat och en skvätt ironi =) Har bland annat fått inspiration av min lilla bebis syster, som är i puberteten. Ca. 13 sommrar . = ) Ni hittar henne om ni googlar lamija sljivo blogg. Kan dock inte garantera er säkerhet väl där inne... 
 
Nä, nu lämnar vi tramset åt sidan..
 
En kul grej som hänt i dag.. På väg till stan för ett ärende, vid ett rödljus råkar jag titta åt höger, och kolla nedan vad jag fick se: 
 
 
 
En kanske inte jättemodern soffa, men jag såg ju bara den här gröna färgen med tanke på min hall, och bestämmde mig per omgående att lasta. Den är ju inte ful heller. Tänkte även att min flicka hade gillat att hoppa mellan den och sängen om det blir sovrummet den hamnar i.
 
Resultatet så här långt då? Endast preliminärt innan min ögonsten får säga sitt . : =)
 
 
Tycker jag börjar få till det mer och mer nu, och är närmare och närmare målet att få till ett hemtrevligt hem så barnet känner trygghet och varmhet även hos mig. Så det inte blir ett bachelor hem, även om det också hade vart kul, men endast för mig..
 
Det som saknas är köksbord, stolar, matta i hall och en ny i sovrummet. En byrå som hämtas så fort tid räcker till och lite inredning med bilder och grejer. Nästa plan är att måla ett stort rött hjärta på en vägg i sovrummet som återigen bossen här önskade. Lamija hjälper mig med det, så ni fattar att jag är orolig? Med henne kan det lika gärna bli en häst.. Men just de.. Hästar finns ju inte.. Eller nej nej.. Det är modenariserat, hästar finns i allt, tydligen .
 
Take Care..

Life

Kategori: Allmänt

Okey, något intressant jag kom över är följande..
 
 
 
Be Easy! Varför hålla på och komplicera saker, hitta på, osv.  Syftar då på ett antal punkter här.
 
"Wanna be understod ? - explain" : svårare än så är det inte - håll dig rak, kortfattad och enkel. Sväva inte bort utan håll dig till ämnet, och kom till sak.
 
"Have questions ? - Ask" ; - Alltid bättre oavsett om det är kompis, partner, vän , kollega att fråga, än gå och fundera på något och må dåligt. Fråga oavsett vad - givetvis om du verkligen vill veta svaret, annars låt bli.
 
En sak jag skulle vilja ändra på är "Love someone ? - Tell it" - Håller inte riktigt med på det sista och skulle vilja byta till "Show It" . Vad är ord värda om inget annat visar det? Typ ingenting..Grundläggande respekt, ömhet, uppmuntran, eller varför inte bara ett ärligt menat leende..! 
Vågar påstå att det betyder mer än "älskar dig" - snabbt, enkelt och smidigt, utan någon större ansträngning.
 
Sleep Taight !

Utan Rubrik

Kategori: Allmänt

Satt och funderade på rubrikens namn för detta inlägg men kommer inte på något vettigt så det får bli namnlöst.
 
Det kommer handla om mer personligt som jag tänkte berätta om, där det redan finns några frågor från besökarna gällande den biten..
 
 
Har som sagt fått några frågor så tänkte ta itu med de samma så ni läsare vet hur det ligger till.
Gifte mig tidigt, direkt efter gymnasiet och nu är det alltså definitvt. Det blev skillsmässa trots upprepade försök att få det att fungera.
Jag ångrar inte, och kan inte ångra det, har ju fått en jättefin, underbar dotter som betyder mer än allt annat här på jorden. Denna tös ger mig glädje, lycka och kärlek, enbart för denna prinsessa är livet värt att leva och enbart för henne skulle jag till och med ge livet om det behövdes.
 
Nu skulle vi dock inte glida in på henne utan statusen.
Jag känner att under åren som har löpt, trots att de nu i efterhand känns som väldigt bortkastade år, så har man lärt sig väldigt mycket, man har fått erfarenhet och tänker annorlunda, man vet samtidigt om hur man ska göra framöver för att undvika vissa saker och för att få till ett bra förhållande.
 
Ni som är på jakt efter mumsiga historier och svartmålning av någon har hittat fel. Jag kommer aldrig tillåta mig själv att snacka illa om någon, än mindre någon nära mitt barn. 
 
Det som har varit, har varit, och oavsett vilka anledningar man vill dra, så räcker det med att säga att vi inte fungerade ihop. Jag ser mig själv som en bra kille, och även henne som en bra tjej men vi drog inte jämt och hade för olika personligheter. Man gjorde saker till vanor, eller rättare sagt ovanor, och trots upprepade försök att lösa det så gick det inte.
 
Ett nytt liv har skapats under/via oss och 2 nya liv skapas nu. Livet går vidare, med nya möjligheter.

Onsdags Mixen

Kategori: Allmänt

Wzuup readers..
 
Vi har många saker att beta av så vi sätter i gång med det samma. Vi börjar med det utlovade inlägget om hur man söker jobb och går sedan vidare på annat smått och gott.
 
Att söka jobb.. Var ska man börja? Jag är en sådan som påstår att allt är möjligt bara man vill. Trots att vi är i en period som vart full av varslingar, ekonomin går dåligt osv. så kan den som vill och har viljan hitta ett jobb
Uppmärksammade ni ordet "viljan" ? Det är det som det hela hänger på. Vilja kopplas ju även ihop med hur pass intresserad man är av jobb.
 
 
Där finns en del olika jobbsökanden och jag tänkte jag skulle lista samtliga på en skala 0-10 här nedan.
 
0-2
Man söker bara för att man är tvungen, för att få a kassa och för att arbetsförmedlingen har ett krav på antal sökta jobb i veckan/månaden. Denna arbetssökande kommer inte hitta ett jobb genom att maila på en platsannons. Detta CV:et hamnar bara en helt annan mapp. Låt oss förstå att de som rekryterar och har lagt ut en annons, dom får inboxen full av CV, vi snackar alltifrån tvåsiffriga till 4 siffriga ansökningar. Man försöker också söka jobb som man vet man inte har en chans till redan på förhand.
 
2-4 
Man söker jobben men egentligen inte. Man är inte så motiverad eller sugen på att jobba. Man kanske söker lite lojt, kanske pga omgivningen, då man inte vill se ut som en soffpotatis.
 
4-6
Här är man intresserad av att jobba, och lägger ner tid på sökandet. Det blir dock väldigt sällan något dels pga att man kanske saknar självförtroendet att våga visa och våga vara jobbig. Det kan vara att den sociala kompetensen är mindre och man inte fastnar för ögonen hos rekryterarna. Dessa personer kan man köpa svaret "där finns inga jobb" för det är så dom känner av det. De tidigare nämna vill eller orkar inte jobba.
 
6-8 
Är man här uppe när man söker jobb så gör man det mesta rätt, ibland går det vägen, ibland inte. Man är på, man ringer, man tjatar. Kanske inte hela vägen ut men tillräckligt för att ha bra chanser att få ett jobb.
 
8-10
Här hittar vi de som vet hur man söker jobb och som kan få vilket jobb som helst. 
Här tänker man inte bara utanför boxen, här hittar man nya boxar som ingen trodde fans och tänker utanför dom. Man söker jobb hos företag som inte har en platsannons, man visar ölverlägset bäst intresse och vilja hos de som har en platsannons och man vet hur man ska göra för att på jobben.
Man kan gå till företagets dörr, knacka på, söka personalansvarige, hälsa med ett leende, visa en bra och social sita, med glimten i ögat, öppenhet och ärlighet. Man lämnar över CV:et, och säger innan man går att man väntar på hennes/hans samtal.
Det kommer inte resultera i att där händer mer än att du får ringa tillbaka 1-2 veckor senare och säga " Heeej det var **** vi träffades lite snabbt här om veckan" Svaret kan ni själva lista ut, och för er som inte kan så brukar det bli "nämeen heej" med glad och trevlig klang på det för ja, hon/han kommer ihåg dig och tycker det är spännande kul att någon visar sånt intresse.
Fortfarande så händer inget, utan 2-4 veckor efter det borde du slå en pling igen och köra samma visa. Snacka allmänt om saker, fråga hur han/hon mår, om de haft en bra helg, och våga ha ett normalt samtal så det inte känns jobbigt, pinsamt eller spänt. Säg att du är superintresserad och vil lkomma i gång att jobba a.s.a.p
Förhoppningsvis kan du räkna med ett samtal inom 1-2 veckor där de ber dig komma på intervju, och där har du redan kommit halvvägs. De är intresserade av dig, av din vilja, av ditt engagemang, och då hittar man en arbetsplats till en sådan person.
Intervjun ska också klaras av, och återigen, var dig själv, var ärlig, ställ frågor även om dom, var jordnära, ett leende på läpparna och glimten i ögat.
Då borde du ha ett jobb inom ytterligare ett par veckor.
 
 
CV är en annan sak man kan använda. Våga göra CV:et så det sticker ut ur mängden, så man fastnar för det. Jag sitter på vad jag tror är det bästa CV:et / Personliga brevet mina ögon någonsin beskådat, en fd. kollega och vän till mig som fick svaret från en som jobbat som personalansvarig under ** år, att han aldrig heller sett något bättre. Ska kolla upp om jag kan dela med mig smakprover av detta, dock lovar jag inget. = )
 
Ni som vill, ta tag i detta, ut och sök jobb, dom finns!
kommentera och fråga om ni undrar över något gällande jobbsökande.
 
 
Nu vidare in på Sportspegeln.
Trots en Champions League kväll, börjar jag med ishockey. 
Mitt kära Djurgården, såg ut att spela bort sig själva ifrån fortsatta möjligheter till Elitserien efter dubbla förluster men i senaste omgången bortavann man samtidigt som konkurrenten Örebro inte lyckades vinna på hemmaplan.
Nu måste Djurgården ha hjälp från avhängda Oskarshamn som i sin match måste ta 2 eller 3 poäng för att Djurgården ska knipa förstaplatsen. Och supportrarna har börjat samla in pengar till Oskarsamn som oavkortat kommer gå till dom vid detta utfall. Lite motivation helt enkelt. Bra drag!
 
Vidare in på Champion League, och nej, jag går inte in och pratar om Barcelona - Milan som många väntat.
Jag är trött på kommentarerna på fejjan, som alltid när Barca / Real Madrid spelar, alltid likadana och jag fattar inte vad Real Madrid hade med saken att göra igår? Ändå lyckas de komma med i nästan varje inlägg.
 
Hur som helst, jag såg riktig fotboll, med passion, inte bara på planen även på läktarna, välspelad och underhållande fotboll, som böljar fram och tillbaka. Vi pratar om Schalke 04 - Galatasaray.
Hade innan match magkänsla att Gala skulle gå vinnande ur striden med tanke på spelare som Drogba, Sneijder, Altintop, mm mm. Dessa var en stor besvikelse, utom Altintop som bla. fick en drömträff och gjorde mål på sin moderklubb i staden han är född i. Han firade, jag tror inte det var för att håna eller något åt det hållet utan enbart för hans känslor är större för den turkiska klubben.
Vilken match vi fick se, rekomenderar alla att se den i efterhand.
 
Förresten, en rolig grej som faktiskt är sann. Jag har absolut inget emot Barca-Real matcher, det är ju den bästa fotboll man kan se. Men tänk om man kunde kombinera dessa två bilder, att även El Classico har denna inramning, istället för massa turister med fotokamera?
 
 
 
 
 
 
Tänkte vi skulle svänga in lite snabbt på Politik / Konspiration också innan vi avrundar med humor och filmtips.
 
Jag kommer inte förklara mer kring mina tankar och åsikter utöver bilderna. Döm själva och fråga om ni vill vet något.
 
 
 
Om vi rattar över till gripande människor och berättelser.
 
Filmen hittar ni på följande länk : http://www.swefilmer.com/klitschko-2011/klitschko-2011-video_9682b684d.html - streama direkt.
 
"Klitschko"
En film i den klassen jag gillar filmer. Dvs. en 10 poängare. Baserad på sann historia, det är samtidigt en dokumentär och riktiga bilder. Berättar en historia om 2 bröder som började tycka om boxning för boxningens skulle och inte som alla andra för att man inte har några andra framtidsmöjligheter. De blev utskrattade men kom tillbaka, de älskade varandra och ställde upp för varandra, dom blev vinnare. Samtidigt som en av dom var engagerad i den korrumperade politiken hemma i Ukraina, och gör allt för att få bort korrumptionen.
 
Mycket sevärd, och jag hoppas ni hittar tiden ikväll att se den!
 
En riktig hjälte, kämpe, och en stor människa !
 
 
 
Humorväg bjuder vi på följande =  ) :
 
 
Avrundar inlägget med humor på hög nivå, absolut inget för feminister utan humor men ett roligt inslag från en skön komiker som faktiskt bara säger som det är. Tjejer, tänk om, tänk rätt. 
 
 
 
 Förresten, varrförrr!!?? Trodde ju det var dags för vårjacka, istället fick man en jäkla massa snö!
 
 
 

Från tänkta rubriken "Tisdags Mix" till "FAN"

Kategori: Allmänt

Hade börjat ett inlägg som jag lagt ner en timme till. Handlade om allt ifrån jobbsökande, sport, humor osv..
Råkade typ klicka bort mig och känner väl inte något jättesug att skriva om allting just nu.
Om någon som är bättre än mig på allt vad bloggande innebär och vet om texten kan ha sparats automatiskt någon stans - Säg Till ! :) Annars kommer det så fort tiden infinner sig.
 
Ha det gött, snön är här igen - fan, trodde ju på vårjacka ungefär nu.

Monday

Kategori: Allmänt

Varje måndag känner jag samma sak, och har utifrån det hittat ett bra ordspråk :
 
"The First 4-5 days after the weekend, are always the worst" = )
 
Tänkte inleda veckan med lite humor.
För er som inte fattar kommer en förklaring under bilden:
 
 
Till Vänster :
Hur man kör i världen överlag när man är nykter / berusad.. Ganska normalt?
Tll Höger:
Hur man kör på Balkan när man är nykter / berusad.. Vid nykterhet undviker man varje hål och grop i marken men under påverkan ger man blanka fan i dom :)
 
 
Helgen har min dotter fått komma in i det nya hemmet, och jag har försökt styra upp inredningen så den tilltatalar henner och att det känns mer som ett varmt hem, inte ett ungkarls hem. (Dock vill man ju få med denna biten också)  : )
Tycker hittils jag har gjort ett bra jobb men där är mycket mer. Kommer nog ta ett tag innan alla pusselbitar är på plats.
 
Vill även passa på att lyfta på hatten för Rasmus, som imponerade med sina skills att handskas med barn och få de gilla honom. Har aldrig hört min dotter så pratglad och förtjust i någon "främmande" då hon aldrig säger ett ljud, så detta var postivit överraskande och kul !
 
 
 
Nästa inlägg kommer handla om hur man söker jobb. Så alla ni som är inne i jobbsökande borde ta en titt förbi.
Jag vågar även påsta att trots tiderna och snacket om att det är svårt att hitta jobb så kan man allt bara man vill. De som provar och gör det på mitt sätt kommer hitta jobb.
 
Everything is possible - Bara man vill ! Allt annat är skitsnack.

Ask Me The Questions

Kategori: Allmänt

Tjaa!
 
En lördag väntar, med nya utmaningar, möjligheter och saker man ska göra.
Höjdpunkten är att jag väntar på min Dude, min andra hjärnhalva, min låtsasbror, Rasmus aka "razze / kirsch"från Örebro som kommer hem på besök. Ikväll blir det en hel del Fifa/Nhl, Film, chill och sköna skratt. Vi ska även hinna ikapp mycket som har hänt.
Utöver det får vi se vad som händer och vi brukar ta det som kommer. Vi håller dörrarna öppna
                                     
                                            
 
Så jag tänkte ägna dagens inlägg åt en frågestund. Bloggen är väl inte Sveriges mest besökta men har väl 2 siffrigt antal trogna läsare efter dryg 1 vecka.
 
Kommer försöka svara på allt, men är det något jag känner inte ska gå offentligt så kommer jag även säga det.
 
Våga Fråga...
 
OBS: Tilläggas ska också att jag kommer svara på anonyma frågor men svaren kommer inte vara lika utvecklade som om du inte döljer din identitet. 
 
Jag svarar på frågorna ikväll, och har ni frågor eller vill lägga in en stöt på min brother, så kan detta även fungera som en kontaktannons :  = )

Movies You Have To See

Kategori: Allmänt

En läsare önskade tips på bankrånarfilmer, då han planerar en kupp, och behvöde lite inspiration så vi börjar väl med den typ av film.
 
 
                                                             INSIDE MAN
   
 
En film som är tung, en plan som är välplanerad, och något av psykologispel mellan polis/rånare. 
Här är ett bra startskott för er som letar efter inspiration till det perfekta jobbet. = )
 
                                                   
 
 
                                                   THE INTOUCHABLES
                                                             
 
                                                  
 
 
En av de bästa filmerna som gjorts som faktiskt har något mer bakom sig än att bara vara en film. Man känner med skådespelarna, man förstår utifrån deras bakgrund hur de tänker.
Ni kommer få träffa en rik man, utan förmåga att röra på sig och som behöver hjälp dygnet runt. Den andra delen är en man från förorten men dåliga framtidsutsikter men som är en bra människa med mycket känslor. Jag älskar denna typ utav människor och han visar verkligen i sin roll att personlighet och social kompetens borde gå före högskoleutbildningar.
 
 
 
                                                  The Hurricane                               
 
                                
 
 
Rubin "Hurricane" Carter, är en boxare och filmen är baserad på verkliga händelser - för övrigt den typ av filmer jag gillar mest. Det här är en djup film att titta på med en utmärkt skådespelare överlag. Denzel Washington gör bra skådespelarinsatser över lag, inte minst denna.
Berättelsen börjar om en ung kille som inte har någonting men blir stor och känd via Boxningen. Hela storyn handlar om hur han blir falskt anklgad och dömd till fängelse för ett mord. Sedan börjar en ny historia med en ung kille, x antal år senare som läser Carters bok och som beslutar sig för att hjälpa till att få ut han ur fängelset.
Gripande film och jag har personligen sett den ca 5 gånger.
 
 
 FELON
 
 

 
 
 

Här är annan typ av fängeslefilm som jag fastnat för och sett många gånger. En bra historia, och en bild av hur det kan vara i de tuffaste fängelsena, tillsammans med återigen en man som inte förtjänar att vara där. 
Gillar ni fängelsefilmer så är även "CELL 211" värd att titta på. Visserligen Mexikansk film men hitta den med swesub så har ni riktigt bra filmkväll. Tycker personligen inte det är någon nackdel att de inte talar Engelska, tvärtom, det blir mer på riktigt.
 
                                                   BLUE VALENTINE
 
 

 
 
 Vi tar en sväng in till romatink och kärlek också. Utöver Denzel Washington har jag Ryan Gosling som en av mina favoritskådespelare och jag tror att jag tycker varje film med honom är bra. Hans skådespeleri kan göra vilken film som helst sevärd.
En "kärlekshistoria" som växlar mellan den gamla kärleksfulla tiden till nutiden där det är nära upplösning på förhållandet.
Alla som haft eller har förhållande kan känna igen sig i denna och jag vågar sticka ut hakan och säga att alla kan sätta sig in i situationerna. Oavsett om man är tjej eller kille och det kan även vara så att killar känner igen sig i hennes berättelse och tjejer i Ryans.
Jag kände igen mig i båda till 50 %
 
 
 
 
MY NAME IS KHAN
 
 
 
På min favoritlista måste även en film som denna tas med. En gripande 3.5 timmar lång berättelse som sätter djupa spår i en, och som kan få en att fälla tårar.
En kärlekshistoria mellan två indier, den ena en austistisk muslim och den andra en vacker buddistisk kvinna.
Kärleken infinner sig och här tar historien sin början. Efter ett tag händer 9/11 attacken - ( som för övrigt var icensatt av amerikanska regeringen ) och där händer en del saker i filmen som jag inte ska avslöja.
Den autistiska killen känner att han är tvungen att söka upp presidenten för att få tillbaka sin kärlek och vi får följa med på hans otroliga resa.
 
 
 
  CRAZY STUPID LOVE
 

 
Vi måste ja ha med lite komedi också, så vi tar en med favoriten Ryan Gosling.
En rolig film som får en att skratta och där det hela blir jäävligt rörigt till slut.
 
 
 
Som ni märker har jag ganska bred filmsmak. Något som inte tilltalar mig är skräck - äventyr - thriller. Kan väl tycka att Avatar och till viss del Sagan om ringen KAN vara bra, men det är inget jag föredrar att sitta och kolla på. Gillar de för att det är bra historier men det är så långt i från vekrligheten man kan komma.
Thriller och skräck ser jag inte direkt vad som är tjusningen i det hela, har sett en del men inget jag direkt fastnar för och säger wooow.. 
 
Har många många mer filmer på lager som jag kommer eventuellt tipsa om framöver. Detta vara bara ett litet urplock.

Feedback + Roligt

Kategori: Allmänt

Tänkte vi börjar Torsdagskvällen med en grymt mäktig kille. Detta är vad jag kallar konst!
 
 
 
 
 
Något helt annat :
Nu har jag vart i gång med detta i 1 vecka, och jag tror jag har vart flitig med inlägget. Lite feedback från er som läst hittils hade varit riktigt bra. Det är dels så man utvecklas och kan ta till sig.
Gillar feedback i alla dess former, positiv/negativ/tuff/snäll mm. 
 
Skriv en eller två rader med vad ni tycker, hur det ser ut, vad ni gillar att läsa, och inte minst om jag ska fortsätta?
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen tänkte jag avsluta med en helt underbar bild jag kom över någonstans på fejjan. Den får mig att dra på smilebanden och få ett gott skratt. Vilka har barn som känner igen detta? Det bästa är att det typ inte ens är överdrivet. Jag har legat så här många gånger, om inte värre med min favorittjej. Faktum är att vi inatt låg på varsin ände av sängen, men jag fixade det inte när hennes fötter började röra på sig och skulle vara precis överallt på mig.
 
Det slutade med att jag tog soffanssittkuddar och la mig bredvid sängen. Var väl inte as skönt, men mysigt när jag vaknar av att hon kollar ner på mig och beundransvärt kollar vad det nu är pappa har gjort.  = ) Hoppet till sängen och lite mys och kramar tog inte många sekunder. 
Första saken i helgen är att fixa säng till henne! 
 
Best morning ever!
 
 

Välkomna idrotten till bloggen

Kategori: Allmänt

Jag var på väg att stänga av datorn, i samma veva som Champions League studion har eftersnack.
Då kom jag på att bloggen nu levt i drygt en vecka och jag har inte hunnit skriva någonting sportväg.
 
Vi kan börja med kvällens matcher, som på förhand kändes tråkiga och var väl inga direkta höjdare. Juve och PSG tog sig enkelt vidare, med väntade resultat.
Jag tänkte istället svänga in på gårdagen där United tog emot Real, och vilken match det blev. En härlig underbar match i utslagningsrundan i Champions League. En match som kommer varje år och syftar i tidigare fall på bla. Chelsea - Barcelona. 
Innan start var jag övertygad om att Real skulle gå vidare och Ronaldo skulle få avgöra samt skicka ut sin gamla klubb, det är bara så det är i idrottens värld. 
Ska inte gå in och kommentera vad som avgjorde, det röda kortet var aningen tufft, även om jag organiskt inte tål bla. Nani (efter Bosnien-Portugal matcherna), då han var väldigt grisig, spelade fult, och överdrev.
Vågar även påstå att oavsett rött eller inte, så hade det inte ändrat den slutgiltiga vinnaren.
 
Annars så börjar jag bli less på alla Barca - Real kommentarer. I början var det ok, och missuppfatta mig inte. El classico är röd dag för mig, fotbollsgodis, en fotbolssmässigt bästa match att se. Men facebook svällar över och det är precis samma kommentarer match efter match, och samma saker man snackar om. Matcherna mellan båda dessa lag har duggat tätt senaste åren och nu börjar det bli lite uttjatat. 
 
Annars hockeyväg så kan vi konstatera att mitt kära Djurgården ser ut att ta sig till vidare spel och chans på uppflyttning till Elitserien. Elitserien kan inte vara sig lik utan Djurgården och vi hoppas på fler insatser liknande den ikväll.
 
En annan sportnyhet, från något annat kärt är att det i dag släpptes biljetter till Bosnien - Grekland i det olika städerna. Och som det såg ut.
 
 
Hela landet är i eufori, även om det är ett par veckor kvar till match. Bosnien har en gyllene möjlighet att göra ett ryck i gruppen, och sätta Grekland ur spel, som ligger på samma poäng i en annars tunn grupp. Man kan ju lungt konstatera att om inte Bosnien tar sig vidare till VM i Brasilien så är det ett enormt misslyckande och fler sådana här grupper kommer man inte lottas i - grupper där man i princip var favorit från början trots att vi lottades ur pot 3. Rent teoretiskt ska lagen från pot 1 och 2, Grekland och Slovakien i detta fall, vara bättre än ett landslag från pot 3. Men frågan är om inte Bosnien borde varit seedade från grupp 1, med tanke på hur det faktiskt ser ut och är i dagsläget med Bosniens landslag som håller en väldigt god klass.
 
Kan framöver bekanta er med mina resor, har följt Bonsiens landslag på nära håll i Frankrike, Estland, Norge, Belgien *2, och Råsunda. Åkte även ner till hemtrakterna för att se det historiska mötet mellan Bosnien - Serbien när jag var blott 15-16 år. 
Vilka resor det blir, och jag tror att dom slår en solsemester i Karibien med hästlängder.

Personality, Second Half

Kategori: Allmänt

För första gången sedan slutet av januari kommer jag i kväll lägga mig bredvid min prinsessa och somna.
Vilken fantastisk känsla och saknad det har varit. 
För första gången sedan samma tidpunkt har jag fått borsta hennes tänder, säga godnatt, pussa henne på pannan och säga att jag älskar henne.
Man tänker inte på smådetaljer som man kan sakna sjukt mycket, och man måste börja med att värdesätta och uppskatta saker som vi tar för givet.
 
                                                   
 
 
 
När det gäller jobb biten så har jag trots inte ens fyllda 26, stor, lång och bred erfarenhet från många olika branscher och jobb.
Detta har att göra med flera saker. Dels kan jag tröttna ganska fort, dels gillar jag att prova nya saker, men framför allt vill jag framåt, jag är driven, envis,självsäker, optimistisk.
 
Började som 15 åring extrajobba på Donkan, och körde på till skolans slut. Hann även med en sväng telefonförsäljning mot privatpersoner.
Efter gymnasiet började jag heltid på bemmaningsföretag och växlade mellan olika fabriks/lager jobb i 1 år innan jag tröttnade.
Det jag gör bäst är att söka jobb, nästa inlägg kan väl handla om hur man söker ett jobb?! Tror många hade uppskattat ett inlägg om det.
Då som 19 åring, med enbart Mcdonalds och lager/fabrikserfarenhet gick och tänkte jag att jag skulle bli väktare. Problemet var bara att jag inte hade 20 fyllda, och bolagens policy är att inte anställa yngre, men ändå tog jag steget in och frågade efter jobb. Efter mycket tjat (envis) fick jag komma på intervju och redan då visste jag att en anställning väntade. 
Tiden som väktare blev dock kortvarig pga. en separat historia, men jag kände någonstans att det var tid att gå vidare. Funkade sådär med en bebis och nattjobb samt långa pass som överlag var skittråkiga. 
 
Jag bestämde mig för att prova ett säljyrke igen och efter ett par månaders dörrknackning där jag sålde tv abbonemang kom gyllene läget. Fick jobb på Annonsbokningen, dotterbolag till Lokaldelen där jag jobbade med marknadsföring. Sålde alltifrån tidningsannonser i Metro / Metro student, banner reklam på sf.se, bioreklam, diverse kataloger mm mm.
Det passade mig bra, kontor, dator, och telefon. Jag lyckades bra, min personlighet var som gjord för det jobbet, då jag inte var den typiska säljaren som ringer och pratar utifrån en mall. Kunderna gillade mig, jag stack ut ur mängden och körde mitt egna race. Öppet, ärligt, roligt och jordnära.
Något inlägg framöver kan nog handla om säljteknik.?
 
Här var jag kvar länge, eller länge och länge men med mina mått mätt, länge. Ca 2 år. Här lärde jag även känna min nuvarande arbetsgivare efter att vi tagit in hans projekt och sålt annonser på ww.hrtorget.se. Vi var 5 säljare och jag själv drog i princip in mer pengar än övriga tillsammans.
I samma veva började jag tröttna på att byta uppdrag konstant och frågade om han inte kunde anställa mig. Det gick inte just då så jag täntke att jag ska utbilda mig till Trafiklärare.

Sagt och gjort påbörjade jag min utbildning och har även jobbat som trafiklärare, men eftersom jag blev erbjuden jobb med sajten jag tidigare berättade om så kunde jag inte tacka nej. Bättre lön, bättre tider, bättre villkor. Det spelar en stor roll, inte minst om man har barn, så jag kunde inte motivera att fortsätta jobbet som trafiklärare trots att jag älskar det och tycker det är skitkul.
 
I dag sitter jag på underbart kontor, vi spelar mycket pingis, innehar flipperspel och jag har den absolut bästa arbetsplatsen man kan tänka sig, samt världens bästa chef/kollega/kompis/vän.
Vid sidan av håller jag även på att starta eget, och mer om detta kanske ni får höra fram över.
 
Jag som person, är otroligt enkel att ha och göra med, jag går ihop med alla typer av människor. Dock undviker jag de jag inte gillar. Jag är väldigt öppen, ärlig, social, ironisk, älskar humor samt ett leende på läpparna.
Vad jag än säger och gör så är det med ett leende, oavsett hur och vad som har hänt.
Har fått höra att jag är charmig, och det stämmer. Som ni märker är jag lite kaxigt självsäker men med glimten i ögat.
 
Mina nackdelar, finns dom? Jo självklart, jag litar som redan sagt för mycket på folk, främmande människor och kan säga saker som jag ångrat direkt efter. Det är dock något jag lärt mig leva med och för varje ny gång drar jag en ny lärdom och läxa av det.
Jag är även snabb på att göra saker och har jag bestämmt mig för något då gör jag det, utan att tveka och väldigt spontant. 
 
Nu får ni sova gott, jag ska jobba lite och sedan krypa ner hos min favorit tjej, som har och kommer alltid ha plats. nr 1 i hjärta och själ.
 
PS: Kinderägg är bäst  : ) 
 

Personality

Kategori: Allmänt

Då har det varit fullt upp ett par dagar, bloggandet har fått läggas lite på is. Det är mycket att göra nu, många saker att ta hand om vilket gör att dygnets 24 timmar knappt räcker till.
 
Var tidigare inne på filmtips, och på tal om det, någonting varje människa måste se är "The Intouchables" - finns att streama på Swefilmer.
 
Jag går inte in och berättar om den, jag säger bara SE DEN ! 
 

Tänkte nu, att ni skulle få lära känna mig lite djupare, lära känna mig som människa och inte minst min personlighet.
 
Som liten var jag en jobbig jävel, en pain in the ass, inte minst för föräldrarna. Det ironiska i det hela är att jag själv har en dotter, som är långt i från så jobbig som jag var, men ganska lik, och det är inte lätt. Då tänker jag bara tillbaka på allt mina föräldrar fått utså.
 
Att aldrig vilja till dagis, att aldrig titta eller prata med människor som jag inte kände och träffade dagligen så som släkt. Att varje gång när jag skulle sova, så var mamma tvungen att ligga jämte mig, och så fort hon skulle stänga till dörren när jag somnat, så vaknade jag.
Allmänt dryg och jobbig unge. Jag själv minns inte detta så väl, det var innan kriget i Bosnien bröt ut och det var upp till 5 års åldern.
 
Jag har 2 bilder kvar från mina första 5 år, bilder som hade glömts i en plundrad lägenhet, och som hittades efter kriget. Desto fler bilder finns på min dotter, men vad säger ni, lika som bär eller är det bara jag som inbillar mig?
 
 
Börjar minnas lite smått några år senare, vid skolstart och en vilsen unge som försöker lära sig språket och som inte har en aning om vem jag är eller varför jag inte är "hemma".
Kommer ihåg en händelse där vi skulle ta klassfoto, och fotografen pekar upp i hörnen på de här "paraplyerna" som förmodligen är till för ljusets skull. Jag fick för mig att det var där man skulle kolla.
En tid senare kommer fotot, där jag tittar upp i höger hörn, samtidigt som hela klassen kollar rakt fram, in i kameran.
 
Min barndom börjar väl på riktigt ta fart 1 år senare, då vi lämnat Hälsingland för att vara mer söderut i Sverige, och ha närmare hem till Bosnien, för planen var ju att återvända så fort kriget upphörde.
Min inställning och det jag sa när jag fick reda på att vi skulle flytta igen var : Men mamma, jag orkar inte lära mig ett nytt språk - Detta efter att en granne i Ljusdal hade sagt " Nu ska du börja prata halländska Eldar ". 
Getinge tiden minns jag väl. Här började min personlighet formas och härifrån börjar jag minnas på riktigt.
 
Jag blev för första gången "kär" vad nu än definationen är på det när man är 8 år, men jag blev varm när jag tittade på henne, jag skämdes om jag gjorde bort mig, trodde hon alltid såg det, tjuvtittade på henne konstant etc. etc.
I Getinge började jag även få lite kompisar, och hitta på bus, sparka boll, och helt för första gången kände jag mig som ett barn på riktigt. 
 
Det dröjde inte länge innan nästa flyttlass gick, 2 mil söderut, till Halmstad. Uppenbarligen slutade inte kriget i hemlandet samtidigt som mor och far hade börjat söka jobb, och fått anställning.
Det tog emot att lämna Getinge, och inte minst börja på en helt ny skola. 
I efterhand var det det bästa som kunde hända, Östergård. 
 
Ett par år efter detta började den här blyga, osäkra killen förvandlas. Det gick fort. Jag ville synas, ta plats, och för det mesta fick jag bara skit för det. Allting slutade med att jag fick skit för allt i klassrummet, även om det inte var jag som började, men fröknarna såg aldrig något annat än just det jag och 1-2 barn till hade gjort.
Åren gick och detta blev en vana, jag vande mig vid att få hem lappar dagligen, med alltifrån småsaker som att jag hade med godis, till att jag hade hittat på något "bus" som, varit "stökig i klassrummet.
 
Barndomen i Halmstad har format mig till den jag är i dag. Jag har lärt mig att leva med att jag kan få skit för det mesta, jag kan också göra bort mig och jag litar på för mycket människor, framför allt människor jag inte borde lite på. Genom åren har jag känt att knivar stuckits i ryggen flertalet gånger, alltifrån skoltiden till dess att man blev "vuxen" och började jobba.
 
 
Fortsättning följer...

Indenpendence Day

Kategori: Allmänt

Jag har inte glömt dig älskade, kära hemland.
Mycket blod har spillts, många tårar fällts och många liv har tagits för att du, Bosna i Hercegovina, ska ha denna dagen.
 
 
 

Movement

Kategori: Allmänt

Ett nytt liv, med nya förutsättningar och möjligheter kräver ett miljöombyte och flytt.
 
Överlag är det ju väldigt jobbigt, tråkigt och krävande att flytta, städa och i killars fall inreda, men någon gång i livet finns det en flytt som är rolig, engagerande, och underbar. Jag är inne i det flyttkalaset nu, och det är också förhoppningsvis sista gången jag känner så.
 
 
 
 
Har varit ett nöje att tillsammans med min 5-åring städa lägenheten, där det visserligen fanns sjukt mycket att göra, och där det var väldigt ostädat, Även om det var på mitt initiativ att lägenhetsbytet skulle ske fort så var det ju inte riktigt menat att socker, bröd, smuts och hår skulle finnas kvar över allt, vilket också är anledningen till att spisen är utdragen. 
Längre har vi inte kommit och fortsättnign följer i morgon.
Däremot gillar jag själva lägenheten, inte minst hallen, vilken högoddsare att grön limefärg kunde vara pricken över i:et.
 
Tanken med att inleda dagen med Al Pitcher var ju att få upp humöret, och vilken dag det blev, vilken känsla! Den är obeskrivlig. Många höjjer säkert på ögonbrynen och undrar vad det är som är så härligt, hänger ni på framöver så kommer pusselbitarna falla på plats.
 
Avslutningsvis kan jag dela med mig med den absolut bästa inflyttningspresent jag någonsin har fått. Den är gjord med kärlek och omtanke.
Från min prinsessa och hennes bästa kompis. <3
 
Sleep Taight!
 

Ett Gott Skratt Förlänger Livet

Kategori: Allmänt

Jag har alltid gillat humor, och så också stand up komiker.
Så jag tänkte starta bloggen med ett humoristiskt inslag, där ni förhoppningsvis kommer tycka det är lika roligt som jag.
 
Ett av mina favoritklipp spelades in på Raw, och komikern heter Al Pitcher, som bland annat skämtar om svenska ord.
 
Börja dagen bra - Få er ett gott skratt och kom gärna med tips på standup komiker som man borde se!
 

Min Historia 1987 - 2013

Kategori: Allmänt

Alla människor, och då menar jag bokstavligt alla, varenda individ har en historia.
 
Den kan vara glad, dyster, tråkig, rolig, sorlig, tokig, galen etc. etc.
 
Så har även jag en. Denna kan nog sammatfattas med samtliga ovan nämnda ord plus ett 20-tal till.
Eldar var namnet, ett namn som många ofta förknippar med Norge där jag i första hand tänker på skidåkarna men så är inte fallet. 
Född i Bosnien  i slutet på 80-talet med ett krig som utbröt ett par år efter födelsen. Efter ett par års boende i diverse länder hamnade en vilsen 7-åring långt upp i Ljusdal, där min verkliga barndom börjar. Allt innan minns jag inte, alternativt omedvetet har förträngt.
 
Nästan 20 år senare sitter jag här, på Västkusten, i Halmstad och känner för att börja få ner mina tankar, erfarenheter och liv på en skärm. Varför? 
 
Har hänt mycket under de dryga 20 år jag kan minnas, blandade positiva och negativa saker, toppar och dalar, glatt och sorligt, framgång och motgång, och jag har lagt för mycket tid på totalt meningslösa saker, och kände att jag kan ge detta ett försök för att kunna blicka tillbaka efteråt och minnas allting, ha det nerskrivet, då jag redan nu, som 26 år tycker det är synd att jag inte minns mer än vad jag gör, hur några saker har gått till, hur det kunnat gå till och varför allting är som det är.
 
Kan inte sticka under stolen med att det är en skön känsla att få ner livets händelser i ord, och mår bra av det.
 
Som inledningstexten berättar så kommer detta vara en blogg som handlar om mycket. Där kommer finnas en del intressant för samtliga, oavsett om du är sportintresserad, pappa, företagare, lagerarbetare, har ett beroende/missbruk, gillar konspirationsteorier, bara vill ha ett glatt skratt eller känna skadeglädje över mina tabbar och dåliga erfarenheter.
 
Är väldigt öppen, detaljerad och informativ när jag skriver så läsaren i sig väldigt väl kan sätta sig in i situationen och förstå tankegången.
 
Gillar också en öppnare / tuffare chargång, tar sällan illa upp och har vissa ledord:
 
* Ärlighet
* Ironi
* Humor
* Öppenhet
* Glimten i ögat
 
Välkommen ska du vara, och håll utkik för intressanta inlägg, teman, om du känner för det, ta en diskussion, skriv ett par rader, uppmuntra, ge feedback där jag gärna tar emot både positiv och negativ, vilket är det enda sättet att lära sig och inte minst utvecklas.
 
Lär känna mig, och min prinsessa, skatt, glädje, ljuset i tunneln - Min dotter Esma
 
 
Våga ställa frågor så lovar jag att svara så ärligt och öppet jag kan!