livetscirkel.blogg.se

Wzzuuuppp Gänget !? :) Eldar här. Detta är ett nytt projekt från mig pga. av en ny start på livet, efter en lång och kaotisk period som ni kanske kommer ta del av med jämna mellanrum. Jag kommer blogga om allt som livet har : Roliga saker som får er att skratta, barn, familj, tråkigheter, Bosnien / Bosniens Landslag, jobb, driva företag, sport, personligt, saker ur det förflutna, min dotters uppväxt, kärlek, filmer, drömmar, visioner, hur man jobbar mot mål, sälj, marknadsföring och kanske om jag orkar samt har lust, politik. Kontakt: [email protected] - oavsett vad

9/11 - The new world order

Kategori: Allmänt

Vi ska också i dag, minnas tillbaka på en händelse som hände för exakt 10 år sen.

Det var tisdag, en 16 årig pojke var på väg hem från fotbollsträningen på cykel. Dagen minns jag så bra, då jag för första gången fått för mig att jag ska sno en chokoladbit från Vivo Stjärnköp som det på den tiden hette.
In och ut, adrenalinkick, äta upp chokoladen, och komma hem, ett stenkast därifrån för att låtsas som ingenting men det enda man tänker på är vad om jag blev/blir upptäckt..
 
Väl hemma är tv:n på, och alla kollar utan att reagera på någonting annat, det pratas om vad som händer, någonstans långt bort och med 2 höga torn..
 
Alla vet vi historien..
 
Jag lider med alla som dog den dagen, oskyldiga, ovetande..
Jag lider också, fortfarande, 10 år efter det med alla som än i dag får ta konsekvenserna, såväl familjer till anhöriga som hela länder och folk..
 
Det som hände var fruktansvärt, det som hände var hemskt, det som hände var en noga iscensatt, välplanerad och väl genomförd politisk plan. 

Där finns för mycket som tyder på det, för mycket bevis, för mycket orimligheter, för mycket hemlighetsstämplat och för mycket oförklarliga saker som gör att det inte går att tro på.. Vad dom vill vi ska tro på.. Vad TV:n vill vi ska tro på, Vad Nyheterna vill vi ska tro på.. För det som dom vill vi ska tro på, det vill hjärnorna bakom vi ska tro på.. 
Eliten...
 
Rekomenderar starkt en gripande dokumentär i 50 delar, 10 minuter per del, som kommer förklara ganska mycket, som kommer ge ett nytt perspektiv på livet, som kommer göra att man börjar tänka.. Inte bara tro och köpa allt man hör, rakt av, utan att ifrågasätta..
 
Dokumentären / Serien heter The Arrivals och finns att hämta hem med Svensk översättning här:
 
 
 

Rollercoaster Life

Kategori: Allmänt

Börjar kort och gott med att gratulera grabbarna till en inte så väl genförd match men ack så viktig trepoängare i går. 
Fortfarande håller vi undan för grekland, och firandet visste inte sina gränser

Ett av de läckraste och mest viktiga mål i Bosniens historia kan ni ser här :
 
Firandet:
 
Only in Bosnia.. <3
 
Igår var det inte bara i Bosnien det firades.. I går var det, " Bosnian pride, world wide "
---------------------------------------------------------
 
Har ni tänkt på hur livet är, alltid, utan undantag..
När något inte vill sig, så vill det sig inte, när något vill sig, så vill det sig ordentligt..Tur / otur / slump / eller något annat??
Kanske lite luddigt.. Men låt mig förklara..
 
Ex. 1 :
Arbete.. Kanske har någon någon blivit uppsagt från jobbet, världen vänder sig upp och ner, man letar frenetiskt nytt utan resultat.. Där finns inget.. Då menar jag att där verkligen inte finns något, hur man än gör, vad man än gör.
 
Ex. 2 :
Sport:..Ert favoritlag förlorar gång på gång, halkar allt längre ner och ner, ångesten inför varje match, dåligt spel under varje match och en nedbrytande känsla match efter match. Vad de än gör, hur de än gör så blir det fel.
 
Ex. 3 :
Kärlek eller oseriös kärlek.. Någon kanske har varit på jakt efter kärleken, alternativt något mindre äventyr men där finns inget i sikte, hur man än försöker, var man än letar, hur man än gör så finns det inget inom räckhåll.
 
Ex. 4 :
Sjukdom.. Det kan vara förkylning efter förkylning, någon form av skada, illamående, brutna ben eller vad som helst.. När det väl börjar så känns det som om det är något med en konstant.
 
Ex. 5 :
Livet i allmänhet.. Oftast när det inte går, så går inte många saker, så vi slipper fortsätta specifiera de.. Jag tror alla förstår vad jag menar..
 
Sedan.. Så vänder det helt plötsligt.. Från ingenstans, som en blixt från klar himmel trillar mailen och telefonsamtalen in och företagen vill boka intervjuer med en, Helt plötsligt, gör ditt lag 4 mål i en match, utklassar motståndarna, och fortsätter att vinna och klättra i tabellen.. Killar kommer känna igen sig i när där helt plötsligt finns en uppsjö av tjejer som visar intresse eller tjejer som helt plötsligt känner, wow, nu har jag många intressanta seriösa alternativ..Man mår bra, skadorna läker och förkylningarna avtar, man har inte ont längre..
Livet i allmänhet börjar gå i rätt riktning och det känns som om det bara är medgång för en..Allt går ens väg och sakta men säkert byggs allt upp åt rätt riktning..
 
Vad kan man själv göra åt dessa saker då ? Det är nog som med allt annat, att stå ut, att vänta till stormen har passerat, att se framåt, försöka vara positiv i jobbiga stunder, att inte vika ner sig och att stå upp rakryggad med hedern och ärligheten i behåll.
 
En välkänd man, vars namn klingar mäktigt i era öron, Sylvester Stallone, sa följande i en scen när han spelade Rocky Balboa i den välkända boxningsfilmen :
"its not about how hard you can hit, its about how hard you can get hit, and keep moving forward"
 
Intressanta ord.. Från en man, som vi återkommer till..
 
Visst, när det inte går åt rätt håll, så är en bra ide att avvakta, vänta ut stormen som vi tidigare var inne på.. Men Kan man själv göra något åt saken? Självklart.. Att vara positivt/optimistisk gör att man håller ut längre, att försöka, försöka och återigen försöka, att inte låta sig slås ned av motgångarna utan faktiskt vara glad och tacksam att det inte är värre än vad det är.. För lita på en sak.. Där finns alltid värre än värre ! 
 
 
 
 
 
 
En högt respekterad människa i min bekantskapskrets sa en gång, eller närmare bestämmt skrev :
 
"Livet är som att gå åt fel håll i en rulltrappa, går man inte frammåt så åker man bakåt".. Tänkvärt..
 
En annan vän, skrev en gång till mig, när det var tuffare tider än vad det är nu: 
Han började med att skriva att han vet vad jag går igenom, och även om det är tufft att jag alltid vart modig, om det hade dunnits mer människor som jag så hade världen varit en bättre plats osv osv, massa fina ord.. Vet väl inte riktigt hurpass det stämmer, men efter att jag tackat för de vackra orden och stöttningen så skrev han något som kom att beröra mig, och berör mig än i dag bara jag tänker på ordspråket:
 
" You never know how strong you are, untill being strong is your only option"
Just då, just där, så hade min värld raserat, eller var på god väg.. Mina sista ansträngningar kändes som vid drunkning, man kämpar för att hålla andan, men förgäves.. Vilket leder oss in på nästa citat:
 
 
Ovan citat behöver inte enbart handla om den ekonomiska bit, det kan handla om något som man för tillfället kämpar för..
 
Kommer ni ihåg Sylvester Stallone ?
En man som från födelsen hade delvis paralyserat ansikte, men ville hela livet bli skådespelare.. Pga. ansiktet blev det nej efter nej..
Han besökte alla agenter 5-10 gånger, totalt hade han slängts ut från 1500 agenter..Han var fattig, men siktade enbart på jobb som skådespelare..Han tappade inte sin inspiration och dröm..
När han till slut inte kune överleva, ännu mindre köpa mat till sin hund, sålde han hunden.
Till slut skrev han ett manus, ett manus på 20 timmar.. Han blev erbjuden 325.000 dollar, men nekade eftersom han inte fick huvudrollen, efter mycket om och men för att göra det kort så betalade till slut Stallone 35.000 dollar för att vara huvudskådespelaren.. 
Filmen spelade sedan in över 225. miljoner dollar och vann 3 Oscars..

Det är Rocky vi pratar om..
 
Han ville det.. Vad vill ni ?
 
 
Något som man glömmer är att allting sitter i hjärnan.. Psykologi.. Det är sin egen hjärna man måste jobba med, peppa, ställa in.. Tror man på något, då löser man det, tror man inte på det och inte peppar sig själv, då klarar man troligtvis inte det..
 
Till slut.. Ett tips, ett youtube klip, en låt..
För alla som har det tufft, för alla som känner sig nere.. Ett klip som givit mig mycket styrka och tålamod..
Never loose hope.. There is always ONE by your side..Trust him, nothing else..
 

Judgement day

Kategori: Allmänt

En vecka med mitt favoritbarn har avslutats och jag kan konstantera att den som säger att ett barn inte tar på krafterna eller behöver uppmärksamhet 24/7 - ljuger..
Å andra sidan är det otroligt mysigt, underbart och helt enkelt värt all tid och energi man lägger på det, och för varje dag och vecka mer och mer, ju äldre dom blir desto roligare blir det, desto mer blir det en "vuxen" människa som man umgås med och inte en "bebis" som man passar.
 
De har handlat om allt ifrån discobowling, trädgårdsarbete, studsmattehoppning, letande av sniglar och maskar, tandborstning med mycket mycket mer. För första gången upphittades också en gul nyckelpiga.. Hur många har sett en sådan?
Känslan av att ett barn mår bra och är lyckligt är obeskrivlig.
 
 
 
 
 
En tröja som tidigare figurerat i bloggen..
 
 
 
 
 
 
Vilken skönhet, hur sött är inte detta då.. Snacka om att det klär henne.. Hon ville prova på att be, och efter att ha provat på så var det tjat hela kväll och kommande morgon om hon skulle få göra det igen..
Inte för att hon fattar något av det eller betydelsen av det men det var väl spännande och lockande.
 
 
Det var lite kort om veckan innan vi slänger oss över i nutid och Judgement Day..
I dag spelar Bosnien sin viktigaste match på länge. Ikväll möter vi Slovakien borta, ett Slovakien som lyckades vinna i Bosnien, via en väl taktisk genomförd match och i och med den förlusten satte Slovakerna oss i ett jobbigt läge. I kväll måste en seger tas för att inte låte Grekland gå om i gruppen och göra de avslutande omgångarna till en mardröm. Ingen av oss vill till playoff igen, även om även det borde gå vägen, tredje gången gillt.. Två gånger har portugal slagit ut oss i Playoff, förhoppningsvis blir det enklare motstånd denna gång men vi siktar mot första platsen.
Skulel själv varit på plats men busschauffören råkade ut för en hjärtattack så resan blev inställd. Riktigt surt..
Ville gärna ha Slovakien på meritlistan också.. 
Hittils har jag följt landslaget i:
 
Belgien *2
Frankrike
Estland
Norge
Stockholm
 
Det är nu eller aldrig !
Heart on the pitch !
 
 
 
 
Vill också passa på och länka till en bra artikel om pyramider för er intresserade..
Även Europa har sitt lilla "Egypten".. Welcome to Visoko - B i H
 
 
 
Nästa inlägg kommer vi gå igenom lite olika Quotes, Intressanta bilder och bra budskap.

Birthday Party

Kategori: Allmänt

 
 
 
5 september, 1987, Foca, Bosnien Hercegovina kom jag till..
 
Nu 26 år senarem, 5 september, 2013, Halmstad, Sverige ligger jag i sängen jämte en sovande dotter, på knappt fyllda 6 och reflekterar lite över åren, över livet.. Vad händer, vart tar de vägen.. Vad är meningen..
 
Det känns som om det var i går jag var liten, höll på att lära mig språket och inte ville till skolan.. 
Det känns som om det var igår man gick på högstadiet..
Det känns som om det var igår man gick på gymnasiet..
Det känns som om det var i går jag höll en nyfödd flicka i mina händer..
 
Det sistnämnda har gått dryga 6 år.. 6 år.. 
Hur mycket är det.. Vad hinner hända under den perioden, hur mycket större har man blivit, kommer det bli ytterligare 6 år.. eller 60 ? 
 
I dont know, only God knows...Slösa inte bort tiden och tänka på morgondagen.. Vem vet om morgondagen blir av, och även om den blir det så rusar dagar, veckor, månader, åren och decennier iväg väldigt snabbt..
 
Fodelsedagen då..?
Födelsedagar är inte utav någon större betydelse för mig.. Hade lika gärna kunnat spela Fifa hela dagen, men nu hade jag sällskap av min flicka.. 
Hon och farmor hade köpt presenter och jag hade inhandlat en vaniljelängd som fika.. 
 
Min favorit vet att pappas favorit tillbehör är tandpetare så hon vad är bättre föedelsedagspresent än tandpetare som går att återanvända =)
 
 
 
 
 
 
 
 KVällen avslutades som spelkväll med bla en barnversion av Yatsi, 4 i rad och Gissa vem med discolampa, lavalampa och med Esmas nya favoritlåt  "Nothings gonna change my love for you" som hon snappat upp från en speldosa jag fått tidigare i present.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars har jag även fått vara med i skolan.. Eller aa.. Nollan som det numera heter..
Varje kväll kl 7 börjar det.. Samma meningar varje kväll och morgon.. Jag vill du också ska vara med i skolan, jag vill inte gå själv till skolan, jag kommer sakna dig.. Dessa meningar kan upprepas ca 1-2 timmar, men för varje dag mindre och mindre när hon märker att jag ignorerar det totalt och bara varit med en dag hittils..
I kväll fick jag även höra " men du säger bara ja ja men du kommer ändå inte vara där" ..
 
Tackar även 9 åriga faster Lamme för hjälp med håret..
 
 
 
 
 

What is love about

Kategori: Allmänt

Mitt i fullspäckade tider med födelsedag och Bosniens VM-kval fest med nästa stopp i Slovakien tar vi upp ett intressant ämne.
Kärlek är temat..
 
Vad är kärlek? Hur uppstår kärlek? Varför finns kärlek? Olika typer av kärlek?
 
Kärlek låter som något fint, något vackert, mjukt, känsligt.. Samtidigt kan det vara svårt att förstå sig på det.
Kärlek behöver nödvändigtvis inte bara vara mellan ett par.. Kärlek finns till många människor, på olika sätt..
Det kan vara kärlek till ett barn, ens egna som något främmande, ens familj/släkt, arbetsvänner eller kompisar.. Alla får en del av din kärlek och alla får den på sitt egna sätt. Vissa får mer andra får mindre. 
Man kan överlag säga att så mycket kärlek man ger och visar så mycket får man tillbaka..
 
Kärlek finns nog i alla olika former och vi har ju det bekanta ordet hatkärlek också.. Jag vet väl inte riktigt innebörden av det.
Kärlek mot ett eget barn kan inte beskrivas eller förklaras för att det ska bli rätt, det är något obeskrivligt och som man endast känner när man väl har ett eget. Det tror jag alla kan skriva under på.
För sitt egna barn hade man gjort allt, verkligen allt.. Alla gånger de har ont, har man själv ont tio gånger mer, alla gånger de ler, ler man tio gånger mer, varje gång de är ledsna är man själv ledsen 10 gånger om. 
Jag tror inte riktigt man ger kärlek till ett barn genom att köpa allt möjligt.. Enligt mig ger man det och barn känner det på annat / andra sätt.
 
Kärlek till familj, föräldrar och släkt är en annan form, enklare form av kärek, eller åtminstone borde vara.. Man ställer upp för varandra man hjälper varandra - och onekligen är det dom enda "riktiga kompisar" man har.
 
Man får dock inte glömma att den absolut största kärlek man borde ge är till personen jämte..Personen som allt ska delas med, som är ens högra hand och som ska leva med dig förhoppningsvis livet ut.
Det kan vara svårt men man får inte glömma att kärlek till familjen inte kan eller borde gå före kärleken till din andra halva.
Mellan par finns också olika sorters kärlek.. Den ena är kanske tråkig, den andra spännande, den tredje rolig den fjärde intressant.. Det är viktigt att förstå vad det handlar om, och det är vad den andra personen känner från er. Att dagligen tala om er kärlek men att den andra parten inte känner det eller det visas med handlingar, inte ord så är det förmodligen en ganska jobbig kärlek att vara och leva i. 
Inte helt omöjligt att denna kärlek är en "vane" kärlek och att man inbillar sig att det är kärlek, och att allt är hur bra som helst, men under ytan finns nog mycket annat..
 
En vän sa en gång till mig : " Aldrig.. Det är bättre att vakna varje dag till ett leende och längtan än att vakna upp där första tanken som slår en är hur man ska mörda personen jämte eller hur man ska komma därifrån."
 
Det bästa med ovanstående mening är att det kommer från en tjej, och det är intressant för mig att även tjejer kan resonera på detta sätt. 
 
Sen finns där en annan sorts, lite roligare, kärlek..
Där det handlar om att ge och ta, där det handlar om mjukhet, där det handlar om förståelse där det handlar om att hela tiden göra det lilla extra, att hela tiden vilja hjälpa den andra, prata med den andra, och kanske framför allt att själv må bra när den andra mår bra samt att den andra är viktigare än en själv. 
Detta känner den andra parten av.. Detta behöver inte uttalas med ord utan här visar handlingarna för sig själva.
Det kan vara små saker precis som stora, enkla eller svåra, roliga eller tråkiga.. Alltifrån att se på den andra att något inte är som det ska, eller tvärtom, att se att den andra inte ligger skönt, att se att den andra fryser, att se överlag - ...  - och att göra något åt det..
 
Hur som helst.. Nog med bögeri haha.. Men vi kanske återkommer till temat..
 
 
Runt hörnet väntar Slovakien, och förhopnningsvis firande.. Vad är det som ska firas? Jo att det Bosniska landslaget, även kallat "zmajevi" (drakarna) har möjlighet att i praktiken säkra en plats, troligen som första nation till det stundande Världsmästerskapet i Brasilien nästa sommar.
Slovakien 2 gånger om är det som står för motståndet och det hade varit första gången i Bosniens unga historia där vi kvalificerar oss för ett mästerskap. 
Tidigare har det varit när flera gånger om.. Men på mållinjen har vi snubblat.. Nu är det äntligen här, ett avgörande skede, ett par avgörande matcher som kan göra alla bosnier till ännu kaxigare och stoltare gällande landslaget.
 
  1 Bosnien/Herce  6  5  1  0  23-3   16
  2 Grekland       6  4  1  1   7-4   13
  3 Slovakien      6  2  3  1   7-5    9
  4 Litauen        6  1  2  3   4-8    5
  5 Lettland       6  1  1  4   6-14   4
  6 Liechtenstein  6  0  2  4   3-16   2


 
 
 
Dessförinnan ska jag passera 25 gränsen, och nu känns det som om det bara går nerför..Eller uppför.. 30 snart, vad händer sen.. ? Är man gammal då? Eller är man ung pappa? Jag vet inte, det får 
bli som det blir..
Trots fyra dagar kvar har de första presenterna redan öppnats..
Och jaa.. Det är nog utan tvekan de mest kärleksfulla någonsin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon är min största kärlek tillbaka hos mig och det pirrar redan.. Hur ska det gå när där är fyra tänder mindra i munnen? <3