livetscirkel.blogg.se

Wzzuuuppp Gänget !? :) Eldar här. Detta är ett nytt projekt från mig pga. av en ny start på livet, efter en lång och kaotisk period som ni kanske kommer ta del av med jämna mellanrum. Jag kommer blogga om allt som livet har : Roliga saker som får er att skratta, barn, familj, tråkigheter, Bosnien / Bosniens Landslag, jobb, driva företag, sport, personligt, saker ur det förflutna, min dotters uppväxt, kärlek, filmer, drömmar, visioner, hur man jobbar mot mål, sälj, marknadsföring och kanske om jag orkar samt har lust, politik. Kontakt: [email protected] - oavsett vad

What is love about

Kategori: Allmänt

Mitt i fullspäckade tider med födelsedag och Bosniens VM-kval fest med nästa stopp i Slovakien tar vi upp ett intressant ämne.
Kärlek är temat..
 
Vad är kärlek? Hur uppstår kärlek? Varför finns kärlek? Olika typer av kärlek?
 
Kärlek låter som något fint, något vackert, mjukt, känsligt.. Samtidigt kan det vara svårt att förstå sig på det.
Kärlek behöver nödvändigtvis inte bara vara mellan ett par.. Kärlek finns till många människor, på olika sätt..
Det kan vara kärlek till ett barn, ens egna som något främmande, ens familj/släkt, arbetsvänner eller kompisar.. Alla får en del av din kärlek och alla får den på sitt egna sätt. Vissa får mer andra får mindre. 
Man kan överlag säga att så mycket kärlek man ger och visar så mycket får man tillbaka..
 
Kärlek finns nog i alla olika former och vi har ju det bekanta ordet hatkärlek också.. Jag vet väl inte riktigt innebörden av det.
Kärlek mot ett eget barn kan inte beskrivas eller förklaras för att det ska bli rätt, det är något obeskrivligt och som man endast känner när man väl har ett eget. Det tror jag alla kan skriva under på.
För sitt egna barn hade man gjort allt, verkligen allt.. Alla gånger de har ont, har man själv ont tio gånger mer, alla gånger de ler, ler man tio gånger mer, varje gång de är ledsna är man själv ledsen 10 gånger om. 
Jag tror inte riktigt man ger kärlek till ett barn genom att köpa allt möjligt.. Enligt mig ger man det och barn känner det på annat / andra sätt.
 
Kärlek till familj, föräldrar och släkt är en annan form, enklare form av kärek, eller åtminstone borde vara.. Man ställer upp för varandra man hjälper varandra - och onekligen är det dom enda "riktiga kompisar" man har.
 
Man får dock inte glömma att den absolut största kärlek man borde ge är till personen jämte..Personen som allt ska delas med, som är ens högra hand och som ska leva med dig förhoppningsvis livet ut.
Det kan vara svårt men man får inte glömma att kärlek till familjen inte kan eller borde gå före kärleken till din andra halva.
Mellan par finns också olika sorters kärlek.. Den ena är kanske tråkig, den andra spännande, den tredje rolig den fjärde intressant.. Det är viktigt att förstå vad det handlar om, och det är vad den andra personen känner från er. Att dagligen tala om er kärlek men att den andra parten inte känner det eller det visas med handlingar, inte ord så är det förmodligen en ganska jobbig kärlek att vara och leva i. 
Inte helt omöjligt att denna kärlek är en "vane" kärlek och att man inbillar sig att det är kärlek, och att allt är hur bra som helst, men under ytan finns nog mycket annat..
 
En vän sa en gång till mig : " Aldrig.. Det är bättre att vakna varje dag till ett leende och längtan än att vakna upp där första tanken som slår en är hur man ska mörda personen jämte eller hur man ska komma därifrån."
 
Det bästa med ovanstående mening är att det kommer från en tjej, och det är intressant för mig att även tjejer kan resonera på detta sätt. 
 
Sen finns där en annan sorts, lite roligare, kärlek..
Där det handlar om att ge och ta, där det handlar om mjukhet, där det handlar om förståelse där det handlar om att hela tiden göra det lilla extra, att hela tiden vilja hjälpa den andra, prata med den andra, och kanske framför allt att själv må bra när den andra mår bra samt att den andra är viktigare än en själv. 
Detta känner den andra parten av.. Detta behöver inte uttalas med ord utan här visar handlingarna för sig själva.
Det kan vara små saker precis som stora, enkla eller svåra, roliga eller tråkiga.. Alltifrån att se på den andra att något inte är som det ska, eller tvärtom, att se att den andra inte ligger skönt, att se att den andra fryser, att se överlag - ...  - och att göra något åt det..
 
Hur som helst.. Nog med bögeri haha.. Men vi kanske återkommer till temat..
 
 
Runt hörnet väntar Slovakien, och förhopnningsvis firande.. Vad är det som ska firas? Jo att det Bosniska landslaget, även kallat "zmajevi" (drakarna) har möjlighet att i praktiken säkra en plats, troligen som första nation till det stundande Världsmästerskapet i Brasilien nästa sommar.
Slovakien 2 gånger om är det som står för motståndet och det hade varit första gången i Bosniens unga historia där vi kvalificerar oss för ett mästerskap. 
Tidigare har det varit när flera gånger om.. Men på mållinjen har vi snubblat.. Nu är det äntligen här, ett avgörande skede, ett par avgörande matcher som kan göra alla bosnier till ännu kaxigare och stoltare gällande landslaget.
 
  1 Bosnien/Herce  6  5  1  0  23-3   16
  2 Grekland       6  4  1  1   7-4   13
  3 Slovakien      6  2  3  1   7-5    9
  4 Litauen        6  1  2  3   4-8    5
  5 Lettland       6  1  1  4   6-14   4
  6 Liechtenstein  6  0  2  4   3-16   2


 
 
 
Dessförinnan ska jag passera 25 gränsen, och nu känns det som om det bara går nerför..Eller uppför.. 30 snart, vad händer sen.. ? Är man gammal då? Eller är man ung pappa? Jag vet inte, det får 
bli som det blir..
Trots fyra dagar kvar har de första presenterna redan öppnats..
Och jaa.. Det är nog utan tvekan de mest kärleksfulla någonsin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon är min största kärlek tillbaka hos mig och det pirrar redan.. Hur ska det gå när där är fyra tänder mindra i munnen? <3
 
 
 

Kommentarer

  • Maskot säger:

    Jättefint skrivet om kärleken och alla dess former.
    Men sen finns ju den där batterflaj känslan i magen vid kärlek också som du glömde.

    Nisi ung gammal si men det är okej.
    Söt si ändå och cool.



    Svar: Batterflajs är en separat text = )Nisam jos ni blizu 30 ko ti ;)
    Eldar Sljivo

    2013-09-03 | 07:09:25

Kommentera inlägget här: