livetscirkel.blogg.se

Wzzuuuppp Gänget !? :) Eldar här. Detta är ett nytt projekt från mig pga. av en ny start på livet, efter en lång och kaotisk period som ni kanske kommer ta del av med jämna mellanrum. Jag kommer blogga om allt som livet har : Roliga saker som får er att skratta, barn, familj, tråkigheter, Bosnien / Bosniens Landslag, jobb, driva företag, sport, personligt, saker ur det förflutna, min dotters uppväxt, kärlek, filmer, drömmar, visioner, hur man jobbar mot mål, sälj, marknadsföring och kanske om jag orkar samt har lust, politik. Kontakt: [email protected] - oavsett vad

Mix

Kategori: Allmänt

Plockepin..
 
 
Vi börjar med en magisk låt, (bosniska)
Uzivaj te, lijek za dusu  = )
 
 
----------------------------
 
Byggaren har anlänt till semestern = ))
 
 
 
hahaah!! 
Går inte att förklara, om någon kan/orkar - gör det i kommentaren  =)
 
----------------------------
TRUE!

 
----------------------------
TRUE * 2
 
 
----------------------------
 
Och slutligen, aa.. lite sånt här också, det behövs ibland, utan motivering
 
 

Katch Up

Kategori: Allmänt

Då var det söndag igen.. Galet mycket som händer på alla möjliga fronter. Orkar och vill inte riktigt skriva, fråga om det är något, så gör jag det enkelt för mig.. Detta då det just nu handlar om kollage efter att min princess kommit hem från Turkiet.. Ohh.. Vilken saknad, hon har blivit stor, jag vet inte ritkigt vad som händer. Förhoppningsvis mår hon bättre av att se alla runt omkring henne mår bättre..
Nå väl, kanske inte jätteroliga bilder för er men för mig betyder detta mycket, även om jag också är en sån som säger : SLUTA LÄGGA UT TUSENTALS BILDER PÅ ERA BARN ! Men jag gillar att fånga rena fina ögonblicksbilder på min dotter.. Kanske för att jag inte har några, futöver 1 bebis kort och 1 vid 4 års åldern.. Vill hon ska ha mycket, antar det är kul att kolla på sina kort när man blir äldre.. 
Stackaren har fått massa myggbett - och man ser i hennes ansiktsuttryck att det besvärar henne. ahh.. vad kan man göra (?)
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 

Que Pasa

Kategori: Allmänt

Cha Cha Bloggen..
Aaa, jag var bara tvungen.. har blandade känslor i mig och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Som ni märker så blir det inte som tänkt med de olika ämnena på olika dagar, jag får låta mycket hinna landa och dessutom få tid över till skrivandet.
Det blir nog också bättre i takt med att läsantalet stiger samt att livet börjar få nya rutiner.
 
En kommentar trillade in som jag tänke skriva lite om.. Då kör vi boys.. Här kommer mina bästa tips:
 
 
 
Det känns som om jag har bra koll på det och jag tänkte ge mina tankar. Svårt med konkreta svar om man inte har mer kött på benen gällande om det är en viss situation, vad du vill, omständigheter osv. Men vi kör ett försök: 
 
- V a r   d i g   s j ä l v ! 
- V å g a
- B j u d  p å  d i g  s j ä l v
- V a r  ä r l i g
 
Allt detta ovan ska kombineras med ödmjukhet. Det går inte att komma ifrån att alla, inte bara tjejer föredrar människor som är sig själva, inte spelar något, och säger saker ärligt, sänker du garden blir det också mer intressant, man kommer djupare än någon annan random kille/tjej. Detta kan för övrigt kopplas till försäljning. Gillar människor dig så är det större chans att de köper det du säljer. Tyck inte något är pinsamt, undvik tystnad, skratta åt allt, säg saker med glimten i ögat, le osv osv.. Har en känsla av att folk överlag tycker det är jobbigt att träffa någon pga. att det kan bli pinsamt och så. Försök då undvika all den här trista inledningen som fikor där man sitter stelt och skit och se till att göra något roligare.. Dra till med något oväntat.. Maila mig om ni vill ha konkreta tips på hur och vad ni borde göra..
För att göra detta ovan så måste du våga, du måste ha självförtroende till att våga och du måste kunna ta "nederlag" , men tänk att för varje nej, så är du närmare ett ja.. (sales igen) = )
 
Om du väljer att bjuda på dig själv, inte vara stel så öppnar du upp den möjligheten för det andra personen att vara det samma, då kan det nog bli riktigt kul att träffa någon istället för att sitta och fika.. Hit räknas också vara spontan, gör något/säg något/föreslå något heelt oväntat.. Det sticker ut ur mängden..
Absolut viktigast för allas bästa, är att vara ärlig från början. Säg vad du tycker, våga vara ärlig, tycker du om människan, säg det, säg vad du tycker om, gör du inte det, säg det, är du inte intresserad säg det. Öppna korten så blir allting så väldigt mycket enklare. Och det är enklare att vara ärlig i början än senare.
 
Du skriver "vad man ska undvika att säga"
Gör du det på rätt sätt så finns där inget du inte kan säga. 
 
Tack för dom för övrigt snälla och värmande ord ! = )
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lite från helgen:
 
 
1-1 återigen för Klubben, och det är riktigt bra med tanke på motståndet. Kan det här fina spelet hålla i sig så kan vi ha ett mycket bra lag som i höst kommer vara och kriga i toppen. Grymt imponerad av skickligheten. Fortsätter Baldvinsson leverera sådana här matcher så blir han tyvärr inte långvarig i Halmstad. Optimistisk som jag är hoppas jag på SM guld, Skratta ni men svaret har vi senare i år = ) 
 
-----------------------------------
 
Vill också be alla er läsare från olika städer hjälpa mig och sprida mitt projekt inte minst via facebook men även genom att berätta för föräldrar ni kommer i kontakt med att ta en titt på http://www.kalastorget.se/ . 
 
Gilla gärna sidan på facebook https://www.facebook.com/pages/Kalastorgetse/578660632147702 för då ser era vänner detta och jag hade varit väldigt väldigt tacksam för allt hjälp jag kan få.
Har verkligen lagt ner hjärta och själ i detta, och är övertygad om att dett är något som man behövt länge nog med tanke på hur mycket barnkalasarrangemäng har växt. 
 
På Kalastorget hittar man kalasaktiviteter i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg, Halmstad mm mm. Allt är samlat under ett tak, och man kan hitta allt ifrån det populära leklandet till museum, och allt där emellan, ridning, fäktning, klättring osv osv..
Nu kan barnen faktiskt se vad man har och välja på istället för att göra det kompisarna gör för att man inte känner till något annat.
 
 
 

L o L

Kategori: Allmänt

                             
 
Alla har vi väl skickat fel sak till fel person. Alla som har gjort detta kommer ihåg känslan, helt uppgiven, jobbig, och inte minst, snacka om ångest.. Man drar sig i håret och försöker komma på något bra att rätta till misstaget med. Dessa misstag tycks inte hända ofta, men när de väl händer så är det ju typsikt att det är helt fel sms till helt fel människa.
Sen har vi ju den andra biten av fel sms, som skickas i väg med mening för att se ut som om de kommit fel. Det har ju hänt att alla också gjort detta någon gång, men att ha detta som en rutin att försöka göra någon sotis med mening, och att ens lägga ner tid på att skriva och skicka något som man egentligen inte ens ska skicka eller skriva till någon annan är löjligt och patetiskt. 
Denna sjukdom kan ofta kopplas till att man vill eller tror att man sårar någon, gör någon arg, sur osv. I själva verket flinar mottagaren åt detta sms, tycker bara det är roligt och jävligt löjligt. Inte minst om det är väldigt uppenbart att det inte är "fel" egentligen utan att det är "fel" med meningen.
 
Ett hett tips kära läsare, håll er i från detta, sjunk inte så lågt. 
 
Däremot är sådana här "riktiga" fel sms väldigt roliga att läsa, man får sig ett väldigt gott skratt och kan verkligen sätta sig i den situationen. Tänk er bara skriva detta som bilden ovan visar och råka skicka till sitt barn.. hahaha
 
En annan klassiker är :
- Baby where are you, what are you doing
- Oh darling, just chilling, thinking of you, and about to go to bed, and you ?
- Standing in the club, just behind you
 
Den är inte lätt  =) 
 
Take care !
                                  
                                  

Malmoe

Kategori: Allmänt

Bloggen får också lite tid så här 02. in i natten..
 
En härlig dag i Skåne med bla. avspark för Allsvenskan och Halmstads Bollklubb, följ med på det men först.
 
Vilken kille, hur coolt som helst.
Ang. 1:a klippet : Sjukt att man kan lura folk så här mycket, och då även få de oslagbara reaktionerna, inte minst mannen och kvinnan i slutet = )
Ang. 2:a klippet : Jag trro detta funkar och vågar försiktigt påstå att majoriteten av tjejerna hade skrivit in sitt mobilnummer. Killar, just to try, meen, det ska givetvis göras på rätt sätt :)
 
 
 
HBK kickade i gång allsvenskan, och vilket väder, vilken uppsluting från Halmstad (överraskande), vilken inramning (Malmö fansen bland de bäst organiserade och bästa i landet ) Det var kallt, mattan var dålig men det blev en härig upplevelse. 
Kvastarna får nog jobba lite mer om de/vi ska ha en någorlunda seriös klack. Just nu är det cirkusnivå även fast det blev bra drag i dag.
Jag älskar läktare, sång, uppslutning men har lite svårt för att det är så oorganiserat och dåligt uppstyrt. Jag har tips att ge, just let me know  = )
 
Innan matchen var det ett jäkla körande fram och tillbaka i Malmö och jagandet av vart man hämtar ut biljetter, Sen väl upphittat så ska ju kompllicerade saker som pinkod och bokningsnummer ställa till det, men det hanns även med en runda till Rosengård för att trycka i sig jednu porciju cevapa = ) Mycket goda, bland de bästa jag ätit på några år !
 
Matchen slutade 1-1 och det var nog rättvist.
 
Efter matchen bar det snabbt iväg till bio, där det bjöds på "This is 40" som inte rekomenderas. Vissa roliga inslag, men totalt utan handling och en film som enbart beskriver hur det är i deras eller överlag i förhållanden.
Den var ok, men inte mer, och inte sevärd på bio iaf. På en skala 0-10 får den en 4:a
 
 
 
"Za Moje Mahalce" - by Edin Dzeko
 
-odvrni te do daske nek se pjeva sa merakom-
 
 
 
Vi tar även en sväng in på mindre roliga teman men absolut viktiga och nyttiga att diskutera:
 
Hittade följande bil i facebook flödet som jag drog i gång en liten diskussion om. Nedan ser ni hur den utvecklades och mina tankar.
 
 
 
Eldar: 
 
Det här är ju tyvärr väldigt skicklig PR bild för att svartmåla miljarder människor och en religion för något DEN inte är, VI inte stödjer eller har någonsin kommit i kontakt med sådant här förutom som NI, via medier och propaganda som sprids för att skapa hat.
Jag säger inte att sånt här inte har hänt eller inte händer, jag försvarar det ännu mindre, och jag säger inte heller att detta inte händer, inklusive andra saker som bortgifte och stening. Men för GUDS skull, få det se ut som om det är Maldivinska kulturen, landet eller vad som helst som det står i texten istället för att sprida en bild där alla har slöja (islam-inget alls konstigt), Moskee (inget alls konstigt), En MASKERAD man!? (MYCKET KONSTIGT) och hela bilden i sig att det är som en åskådarplats där alla bara längtar att se detta (MYCKET KONSTIGT).
Få ut min text istället och skapa kärlek, fred och respekt för varandra. Detta är långt i från både min och din värld.
 
* .*
 
Jag tycker det framgår väldigt tydligt att det är Maldivernas lag som är problemet och som jag förstår det är det det man är ute efter att belysa i den här "PR-kampanjen" som du kallar det. Jag såg/förstod inte ens att det var en moské i bakgrunden och jag förstår faktiskt inte vart du vill komma med ditt resonemang heller - bara för att detta är långt ifrån vår värld måste man väl ändå få belysa och kommentera att det är otroligt fel att en 15 årig tjej som blivit utsatt för en våldtäkt ska få spöstraff för det??
 
Eldar: 
 
 O ja absolut, klart man ska, precis på samma sätt som det gjordes med någon asiatisk kvinna som misshandlar sin bebis.. 
Skillnaden är bilden i detta fall koppals ihop med ett par miljarder människor, (texten är där) och darför säger jag att det är bri
ljant hjärna som ligger bakom.. Varför går all marknadsföring och alla hemsidor mer åt att jobba med mer bilder än text ? Det säljer mer, denna bild får dig indirekt att om vi hade träffats för första gången och jag säger att jag är muslim, så hade du haft denna bilden i ditt huvud. Där är vad jag menar med propaganda.. Det finns ett syfte lixom..Någon någonstans vill att där ska vara hat, keep that in mind.
 
* .*
 
Jag kopplade faktiskt inte bilden till islam alls, förrän du just nämnde det, utan till hur hemskt det är att kvinnor 2013 fortfarande kan behandlas som slavar i flera länder utan att omvärlden reagerar. Om du tänker på islam när du ser den bilden så får det stå för dig. De personer jag känner som är troende muslimer är genomgående väldigt vänliga och fina människor (dig inkluderad!) och det är dem jag relaterar till när jag möter andra muslimer, inte någon enstaka bild från Internet! 
 
Eldar: 
 
Jag tvivlar inte på det du säger eller på dig och förlåt om det misstolkades men det var absolut inte något påhopp eller liknande = ) Allmän diskussion, debattfråga eller whatever..
Nej nej, i min hjärna ser jag bara idioter utan mänsklighet som borde
avrättas själva..det där är helt sjukt så för mig går inte den bilden ihop med den islam jag är uppvuxen med, för i den är sådant här förbjudet och det jag har lärt mig är att man hamnar i helvetet genom att göra folk illa, psykiskt/fysiskt.. 
Så sammanfattningsvis : Vi har samma inställning, ingen av OSS sätter den koplingen mellan bild och religion MEN väldigt väldigt många gör det..
 
* .*
 
 Ok vad bra, jag trodde nog att vi tänkte rätt likadant ändå  Ja jag tänkte på det också, det är sällan man diskuterar något djupare ämne här på Facebook, så det var en spännande omväxling nu!
 
 
 

Motivation + Tidsbrist

Kategori: Allmänt

Som ni har märkt har jag tappat glöden lite, och det har med många saker att göra. Sedan kan man inte sticka under stolen med att tiden knappt räcker till  och i detta skede känns det som om jag hade behövet 40 timmar varje dygn.
 
Mycket som händer, men jag har en lång blogglista som jag ska checka av som jag ska skriva om.
 
Bloggen har ändå ett par tre dussin besökare varje dag, berätta om ni vill jag ska skriva om någontinf speciellt, så ska jag försöka ta med det i nästa långa inlägg som kommer bli när jag väl orkar påbörja det. = )
 
Veckan i Bilder .